Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Przeczytaj trochę wyżej...
No i posiadanie samochodu służbowego nie ma tu nic do rzeczy Raczej przeczytałam o tym jak żyć na czyjś koszt...
Są lokaty i konta oszczędnościowe bez podatku Belki, ja miałam taką lokatę teraz mam konto oszczędnościowe max można mieć 25 tysięcy i jedno konto czy jedną lokatę.
Wtedy też nie wyjdą 3 tys. na miesiąc. Tak ściemniasz i odwracasz kota ogonem, że już nie chce mi się przytaczać Twoich sprzeczności i Ci czegokolwiek udowadniać. Ostatnio w eurobanku były lokaty dzienne do 5,2% - myślę, że mąż z zamiłowaniem do lokat nie mógł tego przeoczyć
U mnie to wygląda tak: mam dwa konta oszczędnościowe jedno bez podatku Belki drugie zwykłe. Na obu mam właściwie taką samą kwotę, na tym bez podatku Belki z odsetek mam 33 zł. więcej miesięcznie niż na tym zwykłym, więc coś w tym jest... Daga lokata bez podatku Belki to chwyt reklamowy... Banki omijają ją poprzez dzienne kapitalizacje, ale i dlatego nie możesz tam wrzucić dużych pieniędzy.
Jaheira- ale esteban przecież napisała, że nie płaci rodzicom za najem pokoju, tylko dokłada się w innej formie, prawda?
Ostatnio w eurobanku były lokaty dzienne do 5,2% - myślę, że mąż z zamiłowaniem do lokat nie mógł tego przeoczyć
Jaheira zamiast bić zawistny post pod postem spokojnie policz miesięczne odsetki od 500tys.
Wtedy też nie wyjdą 3 tys. na miesiąc. Tak ściemniasz i odwracasz kota ogonem, że już nie chce mi się przytaczać Twoich sprzeczności i Ci czegokolwiek udowadniać.
Kurcze no policzyłam i nawet przy 5,2% wychodzi ok 1700 zł a to ciągle nie 2-3 tys... Sorry...
ch aga... Rzekłabym,że cycki mi opadły, ale na szczęście pomimo karmienia piersią nadal są całkiem fajne...
Jaheria jak Twój Wojtuś pójdzie do szkoły to będziesz musiała przypomnieć sobie procenty, mnożenie i dzielenie (tylko tyle trzeba żeby wyliczyć odsetki z lokaty):
5,2% x 500 000 / 12 = 2166,66(6)
Jak Ci wyszło 1700 nie wnikam
Mam nadzieję, że Twój mąż z jego zamiłowaniem do lokat liczy troszkę lepiej
I to mnie cieszy.
Ja tez mam fajne.
jaheira odjęła 19% podatku Belki
Jaheira zamiast bić zawistny post pod postem spokojnie policz miesięczne odsetki od 500tys. Ostatnio w eurobanku były lokaty dzienne do 5,2% - myślę, że mąż z zamiłowaniem do lokat nie mógł tego przeoczyć
Jakbyś faktycznie tę lokatę miała to byś wiedziała to,o tym o czym tu wałkujemy tj. podatku Belki który chcesz czy nie ale tę kwotę pomniejsza...
aga1976: jaheira odjęła 19% podatku Belki
Od lokaty z kapitalizacją dzienną Myślałam, że żona męża z zamiłowaniem do lokat odróżnia choćby taką różnicę
Czytam ten wątek i ręce mi opadają - Jaheira, a nie wiesz, że można założyć wiele lokat???
Ale ja zadałam to pytanie koleżance esteban... A właściwie zasugerowałam,że chyba musi mieć kilkanaście takich lokat, ale ona się upiera,że nie...
Ale OK, bo zaraz będzie,że żółć zazdrości mnie zalewa...
ostatnio nawet sie zastanawialismy z mezem czy wlasnie nie na budowlanke sie przebranzowic jak nam cene za ulozenie m2 welny zaspiewali
Akurat dziś szukałam najkorzystniejszej lokaty z dzienną kapitalizacją. Zdaje się, że neoBank ma całkiem dobą ofertę. Można założyć dwumiesięczną lokatę z dzienną kapitalizacją na 9%.
moi znajomi zamiast kupowac grzechotki niemowlakowi sami je zrobili, powrzucali do plastikowych butelek po wodzie (takich 0.3l) rozne stukoczace rzeczy - ryz, makaron, groch, kawe, muszelki... Ich 5miesieczny syn nie interesuje sie gotowymi gruchawkami tak jak tymi gruchajacymi butelkami :)