Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

 

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeNov 24th 2012
     permalink
    u nas dzisiaj byly poledwiczki w sosie borowikowym:)
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeNov 29th 2012
     permalink
    A u nas dzisiaj polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym podane na mixie sałat z pomidorkami cherry, łojej, jakie pyszne! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormadzinka83
    • CommentTimeNov 29th 2012
     permalink
    Ul_cia: u nas dzisiaj polędwiczki w sosie śmietanowo-musztardowym

    A przepisik można prosić:bigsmile:.

    U nas dzisiaj tagiatelle ze szpinakiem i serem pleśniowym. Na jutro pomysłów brak.
    -- [url=http://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeNov 30th 2012
     permalink
    U nas dzisiaj krupnik, moja ciążowa zupa ratunkowa, a na drugie - farfalle z sosem borowikowym na boczku i cebuli. Powinno być godnie.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeNov 30th 2012
     permalink
    Ulcia wrzucilabys tez go tutaj MNIAM MNIAM ?
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeNov 30th 2012
     permalink
    Jasne, sorka - już się robi! :wink:
    --
  1.  permalink
    Czy od listopada nikt nie gotował obiadu? :shocked: :P

    Ja chyba zrobię pierożki krucho-drożdżowe ze szpinakiem, czosnkiem i serem feta... Tylko pytanie, czy chce mi się tyle bawić :P
    •  
      CommentAuthordoti86
    • CommentTimeDec 28th 2012
     permalink
    u Nas dziś rosół ;-))))))
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
    • CommentTimeDec 28th 2012
     permalink
    u nas też rosół dzisiaj :-)
    A na drugie pure ziemniaczane, kurak z rosołu i kapustka wigilijna ;-))))
    --
    •  
      CommentAuthordoti86
    • CommentTimeDec 28th 2012
     permalink
    mmmm Ul_cia drugie danie też pyszne ;-)
    dodam jeszcze , że ostatnimi czasy rosół jadamy ze swojskim makaronem ;-) uwielbiam ;-D:cool::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeDec 28th 2012
     permalink
    U mnie był żur z ziemniakami i jajem:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 28th 2012
     permalink
    a u mnie zurek z biala kielbaska
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeDec 28th 2012
     permalink
    A u mnie świąteczne dary ze słoików - schab ze śliwką, bigos i buraczki na gorąco, ale żeby nie było, że żeruję na babci wyłącznie :devil:, to upiekłam do tego drożdżowe bułeczki i tym samym po raz pierwszy odpaliłam przyniesionego przez Mikołaja Thermomixa.
    Czuję, że pokochamy się miłością płomienną.

    Treść doklejona: 02.01.13 13:28
    Up, up!
    U mnie dziś kuchnia serwuje krem z pomidorów na kostce rosołowej własnej roboty, a na drugie - chili con carne, ale z ryżem brązowym, żeby było bardziej pożywne niż na tacos/tortillach. Buraczki od teściowej jako jarzynka. Średnio pasują, ale mąż lubi, a nie mam ochoty nic szczególnego kręcić.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeJan 7th 2013 zmieniony
     permalink
    Nic rewelacyjnego - jajko sadzone, ziemniaki i cwikla. Maz na 3-dniowej delegacji wiec gotowac mi sie za bardzo nie chce....za to poszukam pomyslow na srode moze zaskocze meza jakims pysznym risotto ;)? ktos zna jakis dobry przepis? mam straszna ochotke a nigdy sama nie robilam :bigsmile:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeJan 10th 2013
     permalink
    U nas dziś barszcz ukraiński, a na drugie - penne all arabiatta (ale sosik ze słoiczka modyfikowany własnymi pomidorami, więc żadna filozofia).
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 10th 2013
     permalink
    aravls po barszczu ukraińskim jeszcze drugie ???
    Ja bym nie wcisnęła :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeJan 10th 2013
     permalink
    Yyy, tego... jem za dwoje :shamed:
    A tak serio, to barszcz bez wkładki mięsnej, a penne - symboliczna porcja, bo teść dołączył, więc zamiast na dwoje, było na troje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 10th 2013
     permalink
    Hehe...więc mało Ci zostało jak płeć męska się dorwała
    Ale tak serio ja po takich zupach ja barszcz czy grochówka czy krupnik które ja robię zawsze na jakimś mięsku i są mega wypasione:)
    Więc o drugim daniu nie ma mowy już :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeJan 11th 2013
     permalink
    O, ja po krupniku też nic więcej nie zmieszczę, ale mąż gotowanego mięsa nie bardzo, nie wspominając o podrobach. Więc zupą posilam się ja, drugim - głównie on.
    Zrobiłam sobie ostatnio koncentrat rosołowy własnej roboty, zmiksowane mięso i włoszczyzna z przyprawami i solą, więc zup nie muszę za każdym razem gotować na wywarze.
    --
    •  
      CommentAuthormarylove
    • CommentTimeJan 11th 2013
     permalink
    aravls: Zrobiłam sobie ostatnio koncentrat rosołowy

    mogłabyś coś więcej?... na wątku z przepisami lub w pw chociażby, proszę proszę:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAga19782
    • CommentTimeJan 11th 2013
     permalink
    O fajnie ja tez jestem zainteresowana:smile:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeJan 11th 2013
     permalink
    Wrzuciłam przepis do wątku Mniam Mniam :cool:

    Treść doklejona: 17.01.13 12:15
    Dzisiaj na obiad krupnik na żołądkach, a na drugie - sznycle z kurzej piersi w ziołach, do tego placki ziemniaczane z majerankiem i sos pieczarkowy na śmietanie z kminkiem.
    --
    • CommentAuthorkate25
    • CommentTimeJan 17th 2013
     permalink
    u mnie dzisiaj krem z dyni a na drugie kotlety mielone w sosie grzybowym z kasza gryczana i ogorkiem kiszonym:)
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeJan 17th 2013
     permalink
    Kate, to wpadam do Ciebie!
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeJan 17th 2013
     permalink
    Ja dzis tarta z pora z serkiem kozim + frytki + kuleczki mielone . Moze zrobie do tego sos ( z torebki ).
    --
    • CommentAuthorkate25
    • CommentTimeJan 17th 2013 zmieniony
     permalink
    zapraszam:P zrobilam duzo:) a chlopak bedzie zadowolony, bo jeszcze nie wie co na obiad:)
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeJan 17th 2013
     permalink
    kate25: krem z dyni

    Z jakiego przepisu, jeśli możesz powiedzieć?!
    -- Mama M & N & W
    • CommentAuthorkate25
    • CommentTimeJan 17th 2013
     permalink
    robilam pierwszy raz, przepis wzielam z netu, bo nie znam nikogo kto taka zupe gotuje :confused:
    Dynie pokroilam, obralam ze skorki i wydrazylam pestki, podsmazylam na masle cebule, marchewke, 2 ziemniaki, papryczke chilli i dynie, zalalam to bulionem warzywnym i ugotowalam, kiedy warzywa byly miekkie dodalam 2 zabki czosnku, imbir, sol, pieprz, majeranek i kostke serka topionego i zblendowalam:P mi smakuje:)
    •  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeJan 17th 2013
     permalink
    Kate, wrzuć przepis na Mniam Mniam :)
    --
    • CommentAuthorkate25
    • CommentTimeJan 17th 2013
     permalink
    musze zalozyc konto i wrzuce:)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 17th 2013
     permalink
    kate u nas na forum zupa dyniowa byla w sezonie wielokrotnie na tapecie, chyba nawet w mniammniamie badz tutaj pownien byc przepis
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    U mnie dziś kopytka (bezglutenowe) z serem i gulaszem wołowym - szaleństwo.
    No ale musiałam zrobić z serem bo moja rodzina lubi też je wcinać na słodko... ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    ja dzis czekam az sam sie ugotuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    Manga, a masz na myśli ser biały?
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJan 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Tak, ser biały :D
    W sumie do gulaszu wystarczyłyby takie zwykłe - z ziemniaków albo po prostu kluski śląskie, no ale właśnie mój M i Tata będą chcieli na deser wszamać z bułką tartą i cukrem jak ich znam.;)
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    Ja uwielbiam kopytka z taką gotowaną młodą kapustą z koperkiem..pycha! Ale z gulaszem też lubię; z serem, czy twarogiem nigdy nie jadłam.
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    U mnie za dzieciaka często się z serem białym robiło, właśnie na słodko, z masłem, bułką tartą i cukrem.
    A teraz jakoś wolę z mięsem i sosikiem. :)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    mangaa: U mnie za dzieciaka często się z serem białym robiło


    u mnie za to czesto makaron z bialym serem i cukrem :bigsmile: pysznosci :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    Ooo to też znam :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    u nas na takie kopytka z białym serem mówi się leniwe, ale ja nie lubię za bardzo mącznych rzeczy, a np makaron z białym serem i cukrem to nie dla mnie nie potrafię się najeść na słodko, tzn będę pełna, ale nie czuję że jestem po obiedzie, wystarczy mi za to makaron i do tego duszone warzywa, lub trochę sosu i jestem szczęśliwa
    za to miło wspominam z dzieciństwa szare kluski, do których daje się surowe ziemniaki i stąd ten kolor i takie np z boczkiem to owszem

    Treść doklejona: 22.01.13 18:41
    u nas dziś na obiad zupa rosołek z kluseczkami z kaszy manny, bardzo dobre i córka tę zupę uwielbia
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    kachaw: za to miło wspominam z dzieciństwa szare kluski, do których daje się surowe ziemniaki i stąd ten kolor i takie np z boczkiem to owszem


    a to też znam - my na to mówimy kluchy ziemniaczane ;-)
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    Nie kojarzę tego.
    Ale pamiętam kluski na parze - też na słodko.. To był zawsze hit w przedszkolu czy podstawówce :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    Ja bym mogla codziennie jeść kluski. Jakiekolwiek :)
    A szare kluski z kapustą zasmażaną...mniammmm, ale mnie teraz naszła ochota!
    Dziś za to miałam pomidorówkę z wczorajszego rosołku i karkówkę pieczoną z pieczonymi ziemniaczkami z ziołami.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    kachaw: za to miło wspominam z dzieciństwa szare kluski, do których daje się surowe ziemniaki
    figan: a to też znam - my na to mówimy kluchy ziemniaczane ;-)


    Czy chodzi Wam o pyzy ? Robi sie z tartych surowych ziemniakow i do srodka daje sie mieso mielone.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    Moya, szare kluski robi się jak lane, tylko, że z ziemniaków :)
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    akirka: Moya, szare kluski robi się jak lane, tylko, że z ziemniaków :)


    Widzisz, wogole nie znam tych klusek; Nigdy sie nie spotkalam :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    Nie, Moya, te kluchy ziemniaczane robi się bez mielonego, tylko starte surowe ziemniaki, mąka i jajko, potem się wrzuca takie kluseczki na wrzątek i jak wypłyną na wierzch to gotowe - przynajmniej my tak robimy. U nas się je je polane tłuszczem z boczkiem, z gotowaną kapustą kiszoną i/lub z twarogiem (czyt. z serem białym :wink:)
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    figan: te kluchy ziemniaczane robi się bez mielonego, tylko starte surowe ziemniaki, mąka i jajko, potem się wrzuca takie kluseczki na wrzątek i jak wypłyną na wierzch to gotowe - przynajmniej my tak robimy. U nas się je je polane tłuszczem z boczkiem, z gotowaną kapustą kiszoną i/lub z twarogiem (czyt. z serem białym )


    Musze koniecznie sprobowac. Ja uwielbiam wszelkie kluski, kluchy itd., najlepiej to z sosem :devil:

    a przyblizysz proporcje skladnikow ?
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    Moya, proszę - praktycznie robię tak samo - tyle, że mąki dodaję na oko.
    LINK
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    figan: Moya, proszę - praktycznie robię tak samo - tyle, że mąki dodaję na oko.


    Wyglada smakowicie :smile: Juz wiem co jutro bedzie na obiad :cool:

    Dzieki :whorship:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.