U nas dziś curry z ciecierzycy i kalafiora. Co do teściowej to ja na różne okazje robię kaczkę z jabłkami i pomarańczą. Ewentualnie zapiekanka z mielonego mięsa i ziemniaków.
U u mnie dzisiaj rownież zapiekanka. Z tym, że zapiekanka z ziemniakami, ktorą uwielbiam; 8 średniej wielkości ziemniaków 250 g mięsa mielonego 250 g mieszanki mrożonych warzyw sól pieprz 2 cebule 200 ml 10 % śmietany 20 dag sera żółtego jajko gałka muszkatołowa łyżka masła
Ziemniaki powinno się pokroić w kostkę oraz podsmażyć na patelni. Następnie wyłożyć do naczynia. Dodać warzywa i odstawić na pól godziny do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Jedynie ser dodaję pod koniec bo nie przepadam a bardzo spieczonym serem i lubię jak jednak jest ciągnący się. Cały przepis jest <a href="https://netto.pl/blog/zdrowe-odzywianie/zapiekanka-z-ziemniakami/">tutaj</a> .
Ja polecam Kwestię Smaku, jeden z ulubionych przepisów - makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie curry - gotujemy makaron tagliatelle, podsmażamy kurczaka, potem dodajemy suszone pomidory, szpinak, kurkumę, curry (czasem marynuję wcześniej), zalewamy śmietanką albo mleczkiem kokosowym, mieszamy z makaronem, gotowe Cała ta strona to skarbnica przepisów, zwłaszcza zakładka "Szybki obiad"
Szybkie, pyszne i wszyscy kochają: frytki (zwykłe/z batatatów), pieczony łosoś w ziołach i jakaś pycha sałatka, w której będzie seler naciowy, mix sałat, pomidorki koktajlowe, pestki słonecznika i dyni prażone uwielbiam takie proste jedzenie!