Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

A powiedzcie mi czy roczne dziecko juz potrafi z nocniczka korzystać?

Bardziej pewnie maminą, ale rzadko zdarza się zafajdana pielucha.
 Bardziej pewnie maminą, ale rzadko zdarza się zafajdana pielucha.
      A powiedzcie mi czy roczne dziecko juz potrafi z nocniczka korzystać?
Ja sadzałam porankami na trochę córę i było siku. Ale nauczyła się sama wołać i sama siadać jak miała ponad 2 lata.
a pierzecie pieluszki normalnie w proszku, tak? plus dodatkowe płukanie?
te wkłady bambu sowe i z mikrofibry tez mozna?

Czy to wejscie do pochwy zarasta?

Często długie przetrzymywanie dziecka daje rezultat w formie siku albo kupy, ale to nie jest tak że dziecko to kontroluje

Mała zaczyna stękać, patrzy prosto w oczy osoby dorosłej, odczekuje na jej reakcję - jak podejmiemy temat i Małą na ręcę, mówiąc, że szybciutko, robisz kupkę, itp., to potrafi się wstrzymać i narobić dopiero do nocnika.
 Raz w samochodzie postękał i czekał. Ponieważ nie zareagowałam na czas, po kilku minutach znów zaczął stękać- niestety już było za późno
 Raz w samochodzie postękał i czekał. Ponieważ nie zareagowałam na czas, po kilku minutach znów zaczął stękać- niestety już było za późno
       Gorzej, jak zorientuje się sama dopiero, gdy gówienko jest już poza Nią
 Gorzej, jak zorientuje się sama dopiero, gdy gówienko jest już poza Nią  i wtedy nasza szybka reakcja oznacza pół wypróżnienia do pieluszki, pół do nocniczka.
 i wtedy nasza szybka reakcja oznacza pół wypróżnienia do pieluszki, pół do nocniczka.
 ), zaczyna klaskać
), zaczyna klaskać  
      My mamy ten nocnik (tylko w polskiej wersji językowej),

dzisiaj polozna w SR wlasnie o tym mowila, co by uwage zwracac...

Nasza pediatra małą dokładnie sprawdzała
 możecie nie odpowiadać.
 możecie nie odpowiadać. 
      przynajmniej u nas, zawsze taka jakby zmacerowana i lepka

Naprawde nie można pieluszek (np. kieszonek) prac w proszku lub orzachach? (w orzechach chodzi po prostu o mydło).
Co jakiś czas puszczam tylko pieluchy z kieszonkami itd z sodą i kwaskiem cytrynowym
 Coś tak na chemii w szkole mówili ...
 Coś tak na chemii w szkole mówili ...