Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
w sumie od początku nie skupiała wzroku, mijała sie z zabawką czy jak już chodziła to rozbijała sie o rzeczy, potykała itd. wiele rzeczy było zrzucanych na zaburzenia neurologiczne i zaburzenia równowagi. Pierwsza diagnoza ze jest niedowidzenie była gdy nie miała roczku Kiedy wyszły te problemy z niedowidzeniem?
tego nie wie nikt... ale logicznie myśląc to nie do końca jest możliwe bo "brakuje" nerwu który pracuje na lini "oko - mózg"... Powinna widzieć lepiej i nie powinno się to posuwać do przodu A w jakim stopniu szkła skorygują widzenie Antosi? Tzn, czy będzie w nich widziała normalnie?
Czesc dziewczyny. Jestem po usg glowy i brzuszka. z glowa ok - jest malenka torbielka pokrwotoczna itp ale w USG brzucha wyszlo ze moj maly ma poszwrzony kielich lewej nerki - 6,3mm. podobno to nieduzo ale nie powinno byc w ogole..
czy u ktoregos wczesniaczka tez to bylo i samo sie naprostowalo? Mamy kontrole za miesiac ale mnie to niepokoi jakos :/
--
pomimo udanej operacji...
może skonsultuj się jeszcze z jakimś innym specjalistą?
u nas było obniżone napięcie w brzuszku a wzmożone na obwodzie, Janek jest pod opieką Ośrodka Wczesnej Interwencji, rehabilitacja trwała do momentu kiedy Jasiek zaczął samodzielnie chodzić (miał 14 miesięcy), nadal chodzimy na kontrolę, ale właściwie nic już tam nie ćwiczymy, bo się nie da :D Nie wiem może to taki etap, ale po prostu nie da się go już unieruchomić i coś ćwiczyć, on biega, chodzi, wspina się... ale będziemy tam chodzić do czasu jak mały zacznie świadomie mówić (jesteśmy tam też pod opieką logopedy i psychologa), a szybko to nie nastąpi, bo póki co poza mama i kici to nic więcej nie słyszę, ech... Czy u dziecka ze wzmożonym napięciem mięśniowym końcem rehabilitacji będzie czas, kiedy nauczy się chodzić?