Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jak to u Was w żłobkach jest?
Żłobek niestety nie ma swojego ogrodu, tylko plac zabaw po drugiej stronie ulicy, więc chodzą tam te starsze grupy. Maluchy spędzają czas na zewnątrz tylko na takim tarasie, ale właściwie to nie wiem, ile i czy codziennie.
Do domu wchodzimy tylko na siku i przygotowanie posiłku. Bo jemy też na zewnątrz.
) i jestemy zachwyceni. Chociaz Krzys chorowity to od marca w zasadzie nie choruje ( sporadycznie katar), no ale sale sa wietrzone i sama widzialam jak Panie opiekunki szoruja klamki, parapety i odkurzaja jak dzieci sa na spacerze... dieta swietnie dostosowana ( moj nie je mleka, selera i kiwi :-))
nie ma zlej pogody, sa zle ubrania
dzieci nie ogarniaja, ze zimno,zeponuro, nie chce sie dupska ruszyc. To my doroslli w ten sposob myslimy. Zobaczcie na. Dzieci, nie oszczedzaja enrgii od rana, najjwyzej gdzies glebna na chwilke podladowac sie
a my dorosli - tryb energii oszczednosciwy
dla dzieci nawet walka z wiatrem jest swuetna zabawa
tez nie ogarniam dlaczego przedszkolanki tak robia, m in w przedszkolu moich dzieci niestety.
Mi ten patent z ubieraniem kiedys chyba doti (nasza forumowa mama blizniaczek) podpowiedziala i tez to stosuje zimaHehehe właśnie chciałam powiedzieć, że w moim domowym stadku tą strategię stosuję :)
dzieci nie ogarniaja, ze zimno,zeponuro

w przedszkolu tez jest mnostwo zajec wewnatrz.

;

Zanim wróciłyśmy do domu została na dworze przebrana w 100 % bo ilość błota na ubraniu była by trudna do ogarnięcia w domu.
mimo, ze nie przepadam za tym klimatem...to jednak Finlandia boska!kiedys bylam w Helsinkach i nigdy tego porzadeczku nie zapomne...jak rowniez to, ze juz we wr ze sniu Finki w grubych futrach chodzily. No i ze podloga naa lotnisku byla...taka czysciutkie, lsniace drewno.

Maluszki takie roczne niechodzace jeszcze pelzaja po placu i zawsze czyste pod spodem sa.

;