Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
wiecie, ze ja juz to przezywam? Mimo, ze K idzie do przedszkola dopiero po wakacjach. Normalnie juz mi sie chce plakacna mysl, ze ktos go moze tam skrzywdzic
bylismy wczoraj na dniu otwartym w "naszym" przedszkolu. K bardzi sie podobalo, mowi ze juz chcialby tam chodzic (idzie ze mna w przyszlym tygodniu podanie zaniesc
). Bede coraz czesciej odwiedzac watek, by sie z tym oswoic...Boze, a jakby wczoraj mi go z brzucha wyjeli
Normalnie juz mi sie chce plakacna mysl, ze ktos go moze tam skrzywdzic
Wiem, że może być jeszcze różnie z nami, ale na pewno pierwsze koty za płoty. Także uszy do góry, a jak coś to tu cała masa super babeczek co i pocieszą i w tyłek dadzą jak trzeba :)
Jezusiu PENNY jak ja bym chciala by u nas byla taka mozliwosc adaptacji.

) i maja mega wypasiony plac zabaw (tylko dla przedszkolakow
), bo to ogolnie dosc nowe przedszkole wiec wyposazenie jest super. Takze K byl zachwycony i juz teraz chce byc tym przedszkolakiem,.ale to panstwowe, wiec nie ma grupy dla.niego jeszcze.
Jakoś udało mi się ją przekonać, że jutro znów wróci do przedszkola i zabrałam do domu. Po powrocie padła w 5 minut.
Oby tak było cały czas.

), ale jak to wykazac, bo w PITcie wyjdzie caly rok
przeciez
no i czy w ogole wspominac, ze jestem na wychowawczym (urlop na drugiego syna, nie tego ktory podlega rekrutacji).
maz plywa na statkach. Nie rozlica sie w polskim urzedzie skarbowym (rozlicza sie w niemieckim). Ma kontrakty i tylko w trakcie gdy przebywa na kontrakcie zarabia. Teraz jeat od polowy stycznia w domu, wiec rowiez nie ma dochodu. No i jak jego traktowac? Obecnie ma statut bezrobotnego, ale to tez bez sensu, bo za miesiac wyplywa, wuec tez bie moze siedziec z dzieckiem w domu
Mam pytanie na jaką stronę trzeba wejść żeby zapisać dziecko do przedszkola, bo rekrutacja rusza lada moment?
Ze pod uwagę są brane zarobki z pitu, czy rozliczanie pitu w danym miescie daje dodatkowe punkty?
Nie musisz przedsstawiac zaswiadczen itp, wystarczy ze napiszesz oświadczenie potwierdzające ww.
a chyba juz z pieczatka musi byc? No i ten dochod...jak mam udowodnic, ze grudzien, styczen i luty nie zarobilam nic? I co jesli tylko jedno z rodzicow rozlucza sie w urzedzue skarbowym?
Chciałabym, żeby adaptacja we wrześniu udała się tak dobrze, jak z Hanią, no ale może być różnie... Dziewczyny bardzo różnią się od siebie, więc muszę się nastawiać na wszystko.
Doti- tak. Umowy zlecenia to dochód, liczysz srednią i podajesz
Jeszcze 1,5 tygodnia, ale wolę się upewnić, czy to faktycznie może potrwać kilka dni, żeby niczego nie przegapić.
Chyba każda mama przez to przechodzi. Trzeba to sobie po prostu poukładać w głowie, macie jeszcze trochę czasu. Ja się strasznie bałam przedszkola, może trochę przez własne złe wspomnienia (ale powiedzmy sobie szczerze, przez te x lat wiele się w przedszkolach zmieniło, zdecydowanie na plus), ale ostatecznie jestem bardzo, bardzo zadowolona z te decyzji. Każde dziecko potrzebuje na początku tylko mamy i taty, ale 3 lata to taka granica, gdzie naprawdę już widać, że z przebywania w grupie jest dużo korzyści. A przytulanie? U nas nie ma problemu. Jak któreś dziecko potrzebuje, to jest przytulane.
;