Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
dają frajdę rodzicom i zaspokajają ich ambicje...
Co znaczy wyprawka przedszkolna? Moja córcia miała mieć kapcie, swoją podusię i piżamkę do leżakowania, teraz doszedł strój gimnastyczny, szczoteczka pasta i kubeczek. Na strój musi być pokrowiec/woreczek płócienny, więc w ogóle nie widzę potrzeby kupowania plecaczka (tak jest w publicznych przedszkolach we Wrocławiu). tego jest na tyle mało że w ogóle nie kupowałabym w necie- wysłoby drożej ze względu na koszty przesyłek.
Warto, żeby dziecko miało jednak plecak. Przynajmniej ja tak uważam. Sam niesie go na plecach, ma w nim to co potrzebne plus np. jakis mały samochodzik. To kawałek jego świata, który ma ze soba i w przedszkolu i w domu. Poza tym maluch czuje, że wchodzi w troszke inny świat, bardziej samodzielny. Nasz przedszkolak każdego ranka przed wyjściem z domu zagląda czy wszystko to co powinien mieć, na pewno sie w nim znajduje. Wyrabia w sobie nawyk szkolny:). Tak uważam. Ale wiadomo, można do tematu podejśc na luzie i nie kupowac plecaka:P. Ja należę do mam, które do tematu przedszkola podeszły może zbyt poważnie:)
Sam niesie go na plecach, ma w nim to co potrzebne
Kapcie, strój, szczoteczka- wszystko przynosi się do przedszkola RAZ, ewentualnie zabiera się raz na jakiś czas do prania/wymiany. Nie chce mi się wierzyć że Twoje dziecko codziennie to tacha ze sobą do przedszkola i z powrotem..
no to jutro moje dziecie idzie po raz pierwszy do przedszkola, mam malego stresa jak to bedzie i o ktorej powinnam go odebrac (znaczy sie po ilu godiznach)
o ktorej wy odbieralyscie swoje dzieciaki pierwszego dnia???
Ze podasz się za samotna matkę?
Monikha, dziecko samotnego rodzica ma priorytet, i cale szczescie. poza tym samotna matka to nie taka, ktora jest po rozwodzie. musi byc conajmniej ograniczona wladza rodzicielska. i u nas niestety nie przyjmuja tego ot-tak
a przerabiałam to z przyjęciem do żłobka i mama samotna ma 100 lepiej niż uczciwy harujący człowiek...
mama samotna ma 100 lepiej niż uczciwy harujący człowiek...
Warszawie wystarczy, że jesteś panną (czyli przedstawiasz kopię dowodu) i podpisujesz oświadczenie, że wychowujesz samotnie.
A potem dziecko takiej mamy opowiada w przedszkolu, że mieszka i z mamą i z tatą. Normalna rodzina
uczulam, bo przepis daje od tego roku samorządom mozliwośc kontrolowania
ylko musisz wszystko dobrze pozaznaczac.