Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
.
;
;
W tym rzecz. Może któraś z Was wie, jak zaznaczać (co?), by wyszło więcej niż 20 pkt? Wiem, utopia, ale nie takie rzeczy już człowiek widział.

;
Bo wiesz, ja do końca nie wierzę, że to system losuje
mozesz zaznaczyc, ze dziecko chodzilo do zlobka. nie sprawdza ze prywatnie, a chyba za to sa dodatkowe punkty.
zrobienie" z niej alergika... Za to jest 128 punktów..
dodatkowe punkty są za :
a. rodzeństwo 3+ lub 2+ (nie pamiętam teraz)
A nie ma u Was np. dodatkowych punktów za to, że dziecko ma obowiązek szkolny (5-6 lat?)
Ewasmerf: mozesz zaznaczyc, ze dziecko chodzilo do zlobka. nie sprawdza ze prywatnie, a chyba za to sa dodatkowe punkty.
O, widzisz.
Więc... gdyby system losował, to chociaż jedno dziecko z sąsiedztwa by się tam dostało.
;
;

nie lećcie z tym "nikt nie kontroluje"
Koszt wcale nie dużo większy niż w państwowym
Koszt wcale nie dużo większy niż w państwowym,
;
bo czasem rodzice oddaja dziecko ze wzgledu na miejsce pracy a nie na miejsce zamieszkania.
Dla mnie słabe kryterium,że ktoś chce mieć dziecko blisko miejsca pracy.
;
;
A to też jeśli placówka się zgodzi...Sa przedszkola, gdzie nie ma oddziału pięciogodzinnego i dyrektor zapisuje tylko na 8-10...
Monia, a czemu 85 zł za 8 godzin? 5 jest darmowe,
;
No i co z tego? Płacisz za godziny w których Twoje dziecko jest rzeczywiście w przedszkolu. To jedt dla mnie paranoją własnie- rodzic zapisuje na 10 h a potem odbiera po 5 i nic mu zrobic nie mozna
No i co z tego? Płacisz za godziny w których Twoje dziecko jest rzeczywiście w przedszkolu. To jedt dla mnie paranoją własnie- rodzic zapisuje na 10 h a potem odbiera po 5 i nic mu zrobic nie mozna
--
;
no ja tez wlasnie zdziwona jestem tym, ze rodzice daja na 8 godzin. a dojazd do pracy???
nie ma innych stawek Moniu. W całej Polsce stawki za pobyt dziecka są jednakowe. Rózni się tylko cena stawki żywieniowej
nas absolutnie tak nie jest. podpisuje sie umowe i tam deklaruje ilosc godzin. i jak zadeklarujesz 10 godzin to placisz za 10 godzin chocbys dzien w dzien odbierala po 5 darmowych. ewentualnie kierowniczka moze ci zaproponowac wtedy zmiane umowy