Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W tym rzecz. Może któraś z Was wie, jak zaznaczać (co?), by wyszło więcej niż 20 pkt? Wiem, utopia, ale nie takie rzeczy już człowiek widział.
Bo wiesz, ja do końca nie wierzę, że to system losuje
mozesz zaznaczyc, ze dziecko chodzilo do zlobka. nie sprawdza ze prywatnie, a chyba za to sa dodatkowe punkty.
zrobienie" z niej alergika... Za to jest 128 punktów..
dodatkowe punkty są za :
a. rodzeństwo 3+ lub 2+ (nie pamiętam teraz)
A nie ma u Was np. dodatkowych punktów za to, że dziecko ma obowiązek szkolny (5-6 lat?)
Ewasmerf: mozesz zaznaczyc, ze dziecko chodzilo do zlobka. nie sprawdza ze prywatnie, a chyba za to sa dodatkowe punkty.
O, widzisz.
Więc... gdyby system losował, to chociaż jedno dziecko z sąsiedztwa by się tam dostało.
nie lećcie z tym "nikt nie kontroluje"
Koszt wcale nie dużo większy niż w państwowym
Koszt wcale nie dużo większy niż w państwowym,
bo czasem rodzice oddaja dziecko ze wzgledu na miejsce pracy a nie na miejsce zamieszkania.
Dla mnie słabe kryterium,że ktoś chce mieć dziecko blisko miejsca pracy.
A to też jeśli placówka się zgodzi...Sa przedszkola, gdzie nie ma oddziału pięciogodzinnego i dyrektor zapisuje tylko na 8-10...
Monia, a czemu 85 zł za 8 godzin? 5 jest darmowe,
No i co z tego? Płacisz za godziny w których Twoje dziecko jest rzeczywiście w przedszkolu. To jedt dla mnie paranoją własnie- rodzic zapisuje na 10 h a potem odbiera po 5 i nic mu zrobic nie mozna
No i co z tego? Płacisz za godziny w których Twoje dziecko jest rzeczywiście w przedszkolu. To jedt dla mnie paranoją własnie- rodzic zapisuje na 10 h a potem odbiera po 5 i nic mu zrobic nie mozna
--
no ja tez wlasnie zdziwona jestem tym, ze rodzice daja na 8 godzin. a dojazd do pracy???
nie ma innych stawek Moniu. W całej Polsce stawki za pobyt dziecka są jednakowe. Rózni się tylko cena stawki żywieniowej
nas absolutnie tak nie jest. podpisuje sie umowe i tam deklaruje ilosc godzin. i jak zadeklarujesz 10 godzin to placisz za 10 godzin chocbys dzien w dzien odbierala po 5 darmowych. ewentualnie kierowniczka moze ci zaproponowac wtedy zmiane umowy