Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zresztą jakkolwiek by nie było i gdzie by nie było to myślę, że takim "zatajaniem" krzywdy nikomu nie robią.
Bo co da matce świadomość, że dziecko biedne wyje większość czasu ?
Bo co da matce świadomość, że dziecko biedne wyje większość czasu ?
Ja bym chyba też wolała tego nie wiedzieć.......
To, że dziecko wyje większość czasu nie jest normalne

Z tym, że bardzo się dziwie temu co piszesz.

Nie sprecyzowałam po prostu.

Przecież to normalne, że na początku wszystkie dzieci płaczą i w końcu płakać przestają.
moja wypowiedź nie słuszna była

a że na forum nie raz udowadniasz, że musisz mieć ostatnie zdanie
No to dziwne, bo te trzy moje w/w koleżanki właśnie w publicznych pracują.
Taka gimnastyka korekcyjna, co tu korygowac wlasciwie? kregoslup jeszcze prosty, my raczej mamy ONM.
;
Ale jak już takich argumentów "zacnych" używasz, to nie zapomnij wspomnieć, że jestem bożyszczem tego forum i dostaję milion oooooo nawet, jesli wkleję zdjęcie swojej kupy
nie mogłam się powstrzymać na koniec tego pięknego słonecznego dnia
A ja znam dzieci nawet 2,5 letnie, które ani minutki nie zapłakały w przedszkolu.
Chyba po prostu pani w przedszkolu nie umie odpowiednio dziecka zainteresować,
A co do mówienia prawdy, to wg mnie jest bardzo ważne, żeby mówić o zachowaniu dziecka czy zjedzeniu obiadu. Przecież dziecko i tak powie, że nie zjadło, a co jak pani przekonuje, że tak, to chyba ona wychodzi na mało wiarygodną? Poza tym ja zawsze mówiłam o zachowaniu (czy to dobrym czy złym) oraz o jedzeniu (żeby mama wiedziała, że np. musi dać obiad, bo w przedszkolu niezjedzone).
Nie koniecznie jest to wina pani...'
?Jah, niestety u nas trzeba i w systemie zrobic i wydrukowac i zaniesc...
;
ale rekrutacja jest na punkty a nie na czas, wiec nie ma znaczenia kiedy podanie zaistnieje w systemie.
Mogą brać pod uwagę wcześniejszy żłobek (jeśli wspomnisz we wniosku)
albo kwestie "niemerytoryczne"
;
Kurcze myślałam,że to jednak jest dużo prostsze i że w większej mierze jest pominięty czynnik ludzki...
Ale we wniosku nie ma o tym mowy, niestety...
No właśnie ... widzę, że nie ma miejsca na dodatkowe uwagi. A jak drukowałaś, to można było zrobić dopisek?
a dopiero 26.III jest to widoczne dla Dyrektora. System mu "wypluwa" dzieci z tą samą liczbą pktów.

chyba właśnie przedszkolan, hehczy jednak przez to, że to przedszkole podaję na drugim miejscu, a nie na pierwszym nie będzie tak, że przekreślimy sobie szanse na nie, bo pierwszeństwo i tak będą miały dzieci, które to przedszkole mają wybrane jako pierwsze?
;
Z dużym prawdopodobieństwem może się tak zdarzyć.
Weźmy dwoje dzieci z tą samą liczbą pktów ubiegających się o to samo p-kole. Z tym, że dziecko X miało to p-kole na 1. miejscu, a dziecko Y na miejscu 2. Dziecko Y dajmy na to nie zostało zakwalifikowane do swojego p-kola 1. wyboru. Wg mnie w tym drugim będzie miało mniejsze szanse, bo miejsca mogą być już obsadzone dziećmi z tą samą liczbą pktów, które jednak to p-kole ustawiły na pozycji 1.
Nie ukrywajmy, każde p-kole woli chyba wziąć dziecko, które ich przedszkole "polubiło" niż takie, które wpisało je w dalszej kolejności, na zasadzie "jeśli nie uda się do wcześniejszych z listy".
Kluczem jest dobrze ułożyć listę p-koli.
;