Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny, a jak jest z tym Montessori? Pozniej dzieci nie maja problemow w normalnej podstawowce?
Co do przeskoku z Monte na "normalną" edukację, to akurat w tej placówce (zespół od przedszkola po liceum, choc przedszkole w innym budynku zupełnie) jest rozwiązane tak, że jest specjalna klasa dla dzieci po przedszkolu Monte, więc nie ma skoku na głeboką wodę, tylko zmiany są wdrażane stopniowo
Dzis mi pisze,że dzwoniła pani dyrektor,że panie po raz kolejny nie radzą sobie z trzylatkiem
Słyszałyście może o czymś takim jak zaświadczenie od lekarza dla przedszkola informujące o tym, że dziecko jest zdrowe i może chodzić do przedszkola?
I ta lekarka powiedziała żebym w przedszkolu spytała na podstawie jakiego rozporządzenia oni tego wymagają bo ona o tym pierwszy raz słyszy. I skoro wysyłają dziecko do lekarza, zapewne na wizytę do dzieci chorych bo do zdrowych nie ma na już wizyt, to kto weźmie odpowiedzialność za to że np. przez potrzebę uzyskania zaświadczenia od lekarza dziecko zarazi się czymś w przychodni.
nawet poczułam się nieco urażona
Dii, no ja pisałam w kontekście tego, iż napisałaś, że wypuszczasz do przedszkola chcąc chronić przed infekcją ;)... To się nie da :P..