Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

na razie problemem jest to, że za mało mi krwi leci po ukłuciu i zmarnowałam 2 paski - musże się jakoś oganrąć
poza tym OK.
właściwie po wszystkim co zjem - nawet po kawie z mlekiem się mierzyłam, żeby zobaczyć jak z rana mleko na mnie wpływa 
Zastanawia mnie że lekarz zlecił od razu obciążenie 75 g. Co o tym myślicie? Jaka jest norma po 2 h? Rozumiem, że do 140? Czy w ten sposób zostanę dobrze zdiagnozowana?

;
;
;
;
Pani dietetyk mówiła, ze można nawet pół kilo zjeść :( ale pewnie nie wzieła pod uwagę, ze ją sie trochę słodzi.....
ale jak wczoraj mi wyszedł ten poddwyzszony cukier a mojemu M po tej samej kapuście i jeszcze (w jego przypadku) po kotlecie panierowanym w bułce wyszło 115 to uwierzyłam..... Zła jestem, bo cały gar nagotowałam tej kapusty!
;
;
;
;Za to po duzym (500ml) kubku jogurtu jogobella light (owocowym) cukier OK - tzn 107 - ten jogurt jest slodzony fruktozą a nie zwykłym cukrem. Wiec jakby któraś z Was nie mogła wytrzymać bez brzoskwiniowego jogurtu to polecam
Raz po tym samym chlebie cukier ok. a drugi raz za wysoki.
Ul_cia - po gotowanych warzywach zawsze jest wyższy cukier niż po surowych. Podejrzewam, że tą samą kapustę w surówce mogłabyś zjeść w każdej ilości.Chociaż w sumie ja żarłam bigos na potęgę i cukier był ok.
) które uwielbiam i sie zasadzam na nie, ale na razie trochę sie boję, bo ja jak juz zacznę to hamulców nie mam
Za to po duzym (500ml) kubku jogurtu jogobella light (owocowym) cukier OK - tzn 107 - ten jogurt jest slodzony fruktozą a nie zwykłym cukrem. Wiec jakby któraś z Was nie mogła wytrzymać bez brzoskwiniowego jogurtu to polecam
nie wiem jak wyglądają dokładnie Wasze diety, ale może to przez to raz cukry przy tym samym chlebie skaczą, a raz nie?
Pioruński chleb tylko jakoś dziwnie na mnie wpływa, m. przeszukał wszystkie piekarnie w okolicy i nigdzie nie ma chleba z obniżonym IG
Trudno pozostaje mi jeść 1 kawałek razowca + dojadać vasą, bo wtedy cukier ok...

;
;
;
;
przeraziłam się, że po takiej bzdurze taki wysoki cukeir, ale potem było już 115...Widzę, że pieczywo ciemne (i na prawdę już pilnuję, żeby nie było w nim mąki pszennej) mi nie służy, cukier jest wtedy wysoki, a nie wiem co bym mogła jeść na śniadanie czy kolację, żeby najeść się bez pieczywa.
Czy u Was jak niektóre wyniki przekraczały normę, to od razu dostawałyście insulinę? Powiedzcie mi, jak wy się odnajdujecie w tej chorobie. Czy te posiłki i pomiary ograniczają Was w wyjściach, czy bierzecie ze sobą posiłek jak ma Was nie być dłużej w domu? Bo ja to mam stresa jak chce nawet jechać do hipermarketu, żeby zmieścić się w czasie między posiłkami.

) to wg Ciebie powinnam tez robic sobie badanie krwi pomiędzy posiłkami aby sprawdzić czy cukier nie jest za niski albo cuś?
Czy te posiłki i pomiary ograniczają Was w wyjściach, czy bierzecie ze sobą posiłek jak ma Was nie być dłużej w domu? Bo ja to mam stresa jak chce nawet jechać do hipermarketu, żeby zmieścić się w czasie między posiłkami.