Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zastanawia mnie że lekarz zlecił od razu obciążenie 75 g. Co o tym myślicie? Jaka jest norma po 2 h? Rozumiem, że do 140? Czy w ten sposób zostanę dobrze zdiagnozowana?
Za to po duzym (500ml) kubku jogurtu jogobella light (owocowym) cukier OK - tzn 107 - ten jogurt jest slodzony fruktozą a nie zwykłym cukrem. Wiec jakby któraś z Was nie mogła wytrzymać bez brzoskwiniowego jogurtu to polecam
Raz po tym samym chlebie cukier ok. a drugi raz za wysoki.
Ul_cia - po gotowanych warzywach zawsze jest wyższy cukier niż po surowych. Podejrzewam, że tą samą kapustę w surówce mogłabyś zjeść w każdej ilości.Chociaż w sumie ja żarłam bigos na potęgę i cukier był ok.
Za to po duzym (500ml) kubku jogurtu jogobella light (owocowym) cukier OK - tzn 107 - ten jogurt jest slodzony fruktozą a nie zwykłym cukrem. Wiec jakby któraś z Was nie mogła wytrzymać bez brzoskwiniowego jogurtu to polecam
nie wiem jak wyglądają dokładnie Wasze diety, ale może to przez to raz cukry przy tym samym chlebie skaczą, a raz nie?
Widzę, że pieczywo ciemne (i na prawdę już pilnuję, żeby nie było w nim mąki pszennej) mi nie służy, cukier jest wtedy wysoki, a nie wiem co bym mogła jeść na śniadanie czy kolację, żeby najeść się bez pieczywa.
Czy u Was jak niektóre wyniki przekraczały normę, to od razu dostawałyście insulinę? Powiedzcie mi, jak wy się odnajdujecie w tej chorobie. Czy te posiłki i pomiary ograniczają Was w wyjściach, czy bierzecie ze sobą posiłek jak ma Was nie być dłużej w domu? Bo ja to mam stresa jak chce nawet jechać do hipermarketu, żeby zmieścić się w czasie między posiłkami.
Czy te posiłki i pomiary ograniczają Was w wyjściach, czy bierzecie ze sobą posiłek jak ma Was nie być dłużej w domu? Bo ja to mam stresa jak chce nawet jechać do hipermarketu, żeby zmieścić się w czasie między posiłkami.