Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moje Słodkie Mamusie - a czy w trakcie trwania cukrzycy jadłyście może kinowy popcorn? I jak potem cukier?
Cobraczku ja tutaj wrzucałam takie skany od siebie z poradni, na których były też przykładowe dania na każdą porę dnia, ale to i tak każdy musi dostosować do siebie, bo innym cukier skacze po jednych produktach a innym nie....poszukaj w tym wątku
Cobraczku nie jest tak źle, ja nie chodzę głodna (odkąd w końcu dobrałam sobie chleb) i nie jest tak, że odmawiam sobie wszystkiego. Owszem, są produkty zakazane zupełnie, ale tak jak pisze _kasiek_ każdy musi metodą prób i błędów dostosować tę dietę do siebie. Pociesz się, że to zazwyczaj trwa tylko do porodu, że dzięki temu dzidziuś będzie zdrowy
to też pewnie różnie bywa - mi w pierwszej ciąży wrócił od razu do normy, od razu odstawiłam insulinę, ale i tak diabetolodzy zalecają, żeby jeszcze przez min 2-3 tygodnie starać się trzymać diety żeby organizm po mału się przyzwyczaił
Powiedz Kasiu a Ty mialas bardzo mocno wysoki cukier,ze bralas insuline?
dalej biorę insulinę dostałam insulinę jak jeszcze pracowałam i tam ciężko mi było utrzymać jakieś sensowne pory i ilości posiłków i trzymać cukier w normie - generalnie na początku miałam do obiadu i podwieczorku, które właśnie jadłam w pracy - cukier był wtedy w granicach 120-150 maksymalnie. Gdy przestałam pracować została mi tylko insulina do obiadu bo już jej nie wycofywałam, ale i tak jakoś miesiąc temu musiałam zacząć podwyższać dawki insuliny, no i mniej więcej też od tego czasu (no może 1,5 miesiąca temu) wprowadziłam insulinę do śniadania i kolacji. Z insuliną jest taka zasada, że jeśli cukier jest w granicach 120-130 to dodajesz jedną dawkę do tego co już bierzesz, a jeśli powyżej 130 to dodajesz od razu dwie. Następnego dnia bierzesz do tego samego posiłku już tą zwiększoną dawkę i sprawdzasz czy wystarcza. Jeśli nie to daje zwiększasz, jeśli tak to zostawiasz aż do momentu aż cukier znowu zacznie być za wysoki.
A pijecie teraz koktajl z truskawek, oczywiście bez cukru?
Kochane podpowiedzcie jak to było z jedzeniem nabiału? Pamiętam, że owoce do 15.00, a nabiał chyba po południu prawda? Wczoraj na kolację jadłam twaróg półtłusty i cukier po 1h był ok a dziś na śniadanie miseczka mleka 1,5% z płatkami fitness (zwykłe bez dodatków) i cukier 140. :|
Mi przejscie z 2 kawalkow pieczywa na jedna pomogla:) Po 2 kawalkach cukier mialam w granicach 125-130, a po jednym ok. 85-100 w zaleznosci od dodatkow ;)