Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
) Jedyne co to dostałam glukometr na koniec accu check active i karteczkę z którą do diabetologa dostałam się w 3 dni. Zanim do pani diabetolog dotarłam przeczytałam cały wasz wątek, z dietą radzę sobie na razie sama, od soboty (bo w piątek miałam wizytę i dostałam receptę na paski do glukometru i na ketodiastix) dopiero tak naprawdę mierzę się regularnie. jutro mam dietetyka, bo pani diabetolog tylko powtórzyła ogólniki, wypisała recepty a szczegóły menu to u dietetyka kazała.

75 glukozy) 151
"cukrzyca, hahaha, 142 jaka cukrzyca", no ale skoro kromka więcej daje wynik 146 n
A tak jeszcze wracając do chleba IG, czy jest tu ktoś kto ma/miał po nim dobre wyniki???
Każda kobieta z cukrzycą ciężarnych musi iść na krzywą cukrową 3 miesiące po porodzie
Monia - a kiedy te przepływy sięrobi i jak to wygląda?
bo właściwie za każdym razem robięróżne rzeczy i nie mam dwóch takich samych dni
to wydaje mi sięże w moim przypadku jest nie bardzo na czczo, bo skoro jem w nocy, to nie ma odpowiedniego czasu przerwy bez jedzenia. Błędne koło.
Najpóźniej 21-21.30 mam jeść - bez sensu, jak rozumiem z dietetycznego punktu widzenia to ok, ale dla cukrzycowej ciężarnej to chyba godzina ostatniego posiłku powinna zależeć od tego czy są ketony oraz od pomiarów na czczo i ew. kontrolnie w nocy co jakiś czas, czy nie spada. Nabiału na kolację nie, owoce do 16, tłuste ryby w środkowej części dnia a reszta to standardowo. A, jeszcze zamiast masła zmiksowane awokado najlepiej. I sery żółte, feta, mozarella w wersji light, czasem trochę serka typu almette zamiast masła. 2-3 jajka w tygodniu tylko gotowane, żadna jajecznica, czy omlet, zero parówek, czy mielonych wędlin, sałata do każdego posiłku, po 2-3 liście przynajmniej oprócz innych warzyw. No i moj hit, 3/4 do całej torebki brązowego ryżu na raz na obiad
Ja mówię że tyle w życiu nie zmieszczę, to powiedziała, że jak nie dogotuję, to będzie górę 150 gram i luz w woreczku... Normalnie worek ryżu jadamy na czworo z mężem i dziećmi a tu mam cały sama zjeść.
ięc albo niech idzie do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie do diabetologa albo niech zmieni gina.
Monia, 170

Także ja póki co chleb znalazłam dla siebie. Rezygnować z pieczywa zwykłego nie zamierzam, dlatego właśnie tak uparcie szukam.
. Ja nie miałam ani raz jeszcze.
I jedyny mój problem to przekroczenia rano tak do max 95.

;
;
;
;
, w necie nigdzie nie mogłam znaleźć informacji na ten temat, zazwyczaj są robione oznaczenia na czczo i po 2h, tak czy siak profilaktycznie wdrożyłam sobie dietkę dla ciężarnych z cukrzycą, a w poniedziałek na wizycie okaże się co dalej....