Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Co do porodu, to ja w ogóle nie miałam żadnych przeciwskazań ze względu na cukrzycę - normalny sn, nawet nie zastanawiałam, się, że to może coś zakłócić. Potem po prostu badają szybko cukier mamie i dziecku i w razie problemów działają. Więc spoko.
Wiecej wizyt tez nie miałam, oprócz (chyba) jednej wizyty u diabetologa (oprócz spędu na Karowej na początek) - ale tylko po to żeby mi receptę na paski do glkometu wystawiła.
Także spoko easy :))
Jeżeli nie ma wpływu na to, że piłam cytrynową glukozę to wygląda na to,że w tej ciąży nie kwalifikuję się do tego wątku.
i wyszły śladowe ilości
To ładnie reagujesz na insulinę... Mi nic nie pomagała.
Martaa, to super, że pomogło :) Pewnie od razu mniej stresu :)
Jeszcze mam pytanko do mam doświadczonych w pomiarach glukometrem: czy jest różnica, czy zmierzę cukier 2 minuty wcześniej czy później. Bo póki co idealnie pilnuję czasu pomiaru ale to trochę kłopotliwe siedzieć i czekać aż wybije ta minuta.
Jak zapytałam mojej diabetolożki czy mam mierzyć czas od rozpoczęcia jedzenia czy po zakończeniu to powiedziała, że nie ma to większego znaczenia.
A dziś zrobiłam test na ketony i wyszły śladowe ilości.
Czas liczy się od pierwszego kęsa.
że ostatni posiłek miałam np o 18:00 a następnego dnia dopiero o 7:00
Ketony znikły.
A robiłam badanie rano na czczo paskami do moczu.
No ma znaczenie. Czas liczy się od pierwszego kęsa. Mówił mi to lekarz, nawet w dzienniczku mam taką informacje.
(dwa dania)
No dla mojego lekarza nie ma
Jadłam nawet 8 posiłków dziennie.
Dziewczyny, mam do Was pytanie odnośnie chudnięcia na diecie cukrzycowej. Za mną dwa tygodnie diety i w tym czasie schudłam 2 kilogramy. Przed ciążą byłam w lekkiej niedowadze, w ciąży przybierałam właściwie (tzn. nie tyłam za mocno) a teraz przez tę przeklętą dietę zaczęłam chudnąć. Też tak miałyście?