Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ula ty robiłaś standardowo obciążenie glukoza czy w związku z 1 cukrzyca robiłaś wcześniej ? Ja wolałabym nie robić wcześniej :))
Narazie wydaje mi się to dość skomplikowane i chyba sobie przygotuje za wczasu listę pytań do diabetologa, bo już się boje nawału informacji. Mam typowe odmóżdżenie ciążowe więc nie wiele rozumiem :(
Załóżmy, że obiad zjadłam o 12:00 ale po obiedzie chciałabym zjeść jakiś owoc, to mam ten czas liczyć od głównego posiłku, czy każdorazowo po zjedzeniu.....
A owoce - najlepiej odstaw.....
Mysle ze 3 kromki to za dużo - stad taki wynik,
Ja zawsze po owocach miałam wysoki cukier,
4 kawałki pizzy i po półtorej godzinie miałam 121.
3 kromki chleba żytniego
Ciekawi mnie, czy w ogóle w sklepach są takie chleby, które cukru nie mają.
popiłam mlekiem 0,5%,
zobaczymy za 2h co z tego wyniknie :)
Czy to mogło być niedocukrzenie i jak to się ma do tych moich wyników z krzywej?
Natalia, nie rozumiem, to stosujesz dietę czy nie?
Bo to chyba bez sensu brać insulinę w sytuacji, kiedy nie możesz się ogarnąć z dietą.
Przez cały okres diety nie zjadłam ani razu białego pieczywa, słodyczy.
Świadomość, że swoim obzarstwem moge zaszkodzic dziecku, skutecznie mnie mobilizowala do trzymania diety.
ciąży 93 i tu już robiłaby obciążenie glukozą,
nawet bułki grahamki nie mogłam.
I udało urodzic mi się babla, który się na tym moim cukrze nie spasl- wazyl 3310
Monia a karmilas piersią synka? Jak przybieral na wadze?
A czy to dobrze, ze po dwóch godzinach cukier jest taki sam jak na czczo?
Nie chce za ileś lat być cukrzykiem.
wczoraj robiłam hemoglobinę glikowaną i wyszła 5,6...wg norm wynik bardzo dobry, co oznacza, że przez ostatnie 3 m-ce średnia cukru odpowiadała średniej dla osób zdrowych.
Ale za to mam bardzo wysoki cukier w moczu. Jedną próbkę miałam badaną w dwóch labach- 830 i 697....to bardzo dużo.
czasem zjedzenie suchej bułki powoduje pomiar 170!.
Tymczasem bułki grahamki ale kupione tylko w biedronce nie powodują skoku....
że w przypadku ciążowej cukrzycy pacjentka ma częstsze wizyty u gina i USG.