Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Podpisałam oświadczenie, że nie zgadzam się (na razie) na insulinę. Dziwi mnie fakt, że wszędzie piszą o cukrzycy kiedy cukier na czczo (w ciąży) przekroczy 100,
a ta mi wpiera że 93 to za wysoko.
i wkurza mnie też to że lekarka nie patrzy na średnią tylko jakieś pojedyncze wyniki...
że wyższa średnia może wynikać również z faktu, że byłam/jestem chora i wiem że to ma wpływ na cukier.
skoro to był mój normalny cukier przed ciążą......
wszędzie sprawdzałam normę cukru na czczo dla ciężarnych i wszędzie jest do 100:
ehhh dziwne to wszystko. Mąż mi radzi, żebym olała lekarzy, jadła normalnie a jedynie zrezygnowała ze słodyczy.....
wczoraj zrobiłam test- przed snem zmierzyłam poziom cukru- 96 nic nie jadłam ani nie piłam. Wstaje rano cukier- 97, a na drugim glukometrze 104....
no i jak to wyjaśnić?
Co do cukrzycy, w wielu krajach traktuje się ją jako jeden z objawów ciązy a nie chorobę.
teraz mam ok 60-64.
Zazwyczaj cukry ok 70 wychodzą.
byłam już mega głodna
mierzylas w tej ciazy cukier po zjedzeniu np michy makaronu lub czegoś co podnosiło zwykle cukier? Ile miałaś po godzinie ? Zastanawiam sie jak wtedy wyglada wynik. Bo teaoretycznie bez cukrzycy powinno sie mierzyć po 2 godz i
grahamce mieć cukier wyższy niż po 2 gałkach lodów z bitą śmietaną :/
więc w przyszłym tygodniu przechodzę już na insulinę (mimo wielkiego sprzeciwu)--
I uwaga na marchewkę.
Po 3 dniach jedzenia z parowaru mam wrażenie, że każde warzywo, czy mięso smakuje tak samo.....ale to kwestia gustu
Wkurza mnie to że dziennie mam już min. 4 pomiary cukru, 3 razy dziennie wkłucia i jeszcze wstrzykiwania doraźne (do 3 razy).