Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jednak czasami aż czuję, że organizm sam się o to upomina i w sumie i tak źle i tak niedobrze
No moim zdaniem tłuszcze są potrzebne, bo co z witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach?
To chyba raczej o jakieś smalce, tłuste świnie, żeberka,
Mam nadzieję, że po ciąży moja cukrzyca pójdzie w niepamięć na zawsze, bo trochę nas statystykami postraszyli na pogadance w poradni
okazało się, że sama dieta nie wystarczy - dostałam insulinę.
A pisząc o II kolacji masz na myśli ten posiłek tuż przed snem, czy jakiś posiłek po "normalnej" kolacji a jeszcze przed posiłkiem nocnym?

Jakoś nie dopytywałam dietetyczki bo i tak herbaty nie słodzę. Gum też nie żuję, ale jak pomiędzy danym posiłkiem a pomiarem cukru nie można nic podjadać, to może żucie gumy z zawartością cukru trzeba tak samo potraktować. A właściwe to czym słodzą gumy?? Zobacz może co napisali na opakowaniu, może jest podana zawartość cukru w jednej gumie

którą poradnie najlepiej wybrać?
Martwię się, że w tych poradniach będą bardzo odległe terminy,
Ty piszesz, że dla Ciebie to za dużo a dla mnie jakby mało, ale mam nadzieję, że diabetolog pomoże ustalić dietę odpowiednią dla mnie. A może powinnam się przyzwyczaić, wcześniej jadłam kosmiczne porcje ale rzadziej w porównaniu z tym co napisałaś. Do tego kaloryczne przekąski, 2 batoniki, pół czekolady
, kilo mandarynek itp. No i przed ciążą ważyłam więcej niż Ty bo 49 kg a teraz już 55, ale może jak dalej będę się zdrowiej odżywiać to nie utyje bardzo dużo.
A może powinnam się przyzwyczaić, wcześniej jadłam kosmiczne porcje ale rzadziej w porównaniu z tym co napisałaś.
Pewnie znajdę też mnóstwo książek o cukrzycy i diet, pamiętam, że mama miała tego sporo.
[/url]