Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Za to dzisiaj jak zmierzyłam po kanapce miałam 148 ..... Wiec ten tego..... A niby cukrzyca nie stwierdzona :/
chrupkie pieczywo ma cukier, ale jego zawartość jest dosłownie ilościowa. Ono nie podnosi mi cukru bo sprawdzałam
3 kanapkach z wasy cukier po 1h- 208.....długo nie wierzyłam i powtórzyłam po 10min. wynik- 100!!!!
opuszek, sama środkowa część.
że idealnie jest jak średnia z danego dnia jest 2-cyfrowa czyli lukry raczej poniżej 100
No własnie dziś odpuściłam sobie marchewkę i rozdzieliłam obiad. Najpierw zjadłam rosół z makaronem po 1h 120 a później rybę z patelni grillowej, surówkę z białej kapusty, marchwi, pietruszki itd. i kalafior i po 1,5h 111. Także myślę, że ok.
Odnoszę wrażenie, że cały czas jem a jak sobie w kalkulatorze na slodkiemamy.edu.pl podliczyłam kalorie to mi wyszło, że średnio zjadam dziennie 1000-1200 kalorii.
Przeraza mnie to
Na samo słowo szpital i igły robi mi się słabo No ale jakoś dam radę
Wiesz ja już przeżyłam 2 porody i to mi nie straszne. Ale ogólnie mam syndrom białego fartucha. nienawidzę lekarzy i szpitali...
No i ta dieta wykańcza mnie psychicznie...Nie potrafię mierzyć cukru 4 razy dziennie. Mam paranoje i mierzę prawie po każdym posiłku
w moim otoczeniu nie rozumie z czym się zmagam i albo słyszę złote rady,
Zazwyczaj po takich zlotych radach czuję sie jak nieudacznik, który na niczym się nie zna :/
zastanawia mnie czemu masz mierzyć cukier po 1,5h, a nie po 1h, bo z tego co wiem dla ciężarnych wymóg to 1h po posiłku.....
i rzuciłam dietę, t
w gabinecie mój cukier spada do 70 i piguła zmusza mnie do jedzenia słodkiego
Teraz w biedronce jest w promocji mleko bez laktozy...czyli że co- idealne dla nas, bo bez cukru?? :
zastanawia mnie czemu masz mierzyć cukier po 1,5h, a nie po 1h, bo z tego co wiem dla ciężarnych wymóg to 1h po posiłku.....
Zwykle na raz jadłam dwa dania- zupa z warzywami np. połową szklanki groszku, albo fasolką, brokułem, brukselką. Taka miseczka zupy (do rosołu od mamy wrzucałam warzywa i gotowałam tak, żeby zmiękły, ale żeby nie rozgotować.
Kochana! To wszystko hormony ;)
A jak tam w poradni????
Mi ostatnio znajoma na innym forum napisała, że mam się nie dziwić, że cukry w górę po rosole skoro rosół jest tłusty i w ogóle powinnam zrezygnować z zup bo nie ważne na czym taką zupę ugotuję to cukier będzie w górze
A w przychodni się okazało, że te cukry na czczo nie najgorzej tzn. nie są wskazaniem do insuliny.
Na razie mam ktg co tydzień a od 35t będzie 2 razy w tygodniu.
Nie wiem jaki to ma wpływ na dziecko,
Kurcze no i nie wiem co mam robić :/ Jeść mniejsze porcje?
Mówił, ze niepotrzebnie robiłam cukier po godzinie, ze to pomiar tylko dla ciężarnych.
I co roku mam robić cukier na czczo.
A jak wyjdzie stan przedcukrzycowy to metformax
I muszę się trzymać zalecenia codziennego ruchu po 45 minut (aż do zadyszki).
A ponoć w weekend ma być po 38 stopni