Dziekuje:):) czekam z niecierpliwoscia na niedziele- 28 dzien cyklu-teoretycznie powinnam(?)dostac @ (oby nie). Jesli nie dostane, to zaczynam swoj pierwszy wykres:) Mam nadzieje, ze pomozecie mi w interpretacji, bo mimo swoich lat:) nigdy nie zaglebialam sie w naturalna metode planowania....nie mierzylam temperatury..pozdrawiam wszystkie Forumowiczki
Hejka :) Staramy się o drugą pociechę od zeszłego roku i mniej więcej tyle czasu się obserwuję, na 28dni jestem od niecałego miesiąca i postanowiłam zostać - bo niestety nadal nam sie nie udało, a pomoc w obserwacjach i wątpliwościach jest duża. Pozdrowionka :)
Hej Dziewczyny... czy jest tu ktoś kto zna i tz siedzi w dziedzinie nieruchomości, aktów notarialnych, kredytów ??? Proszę o kontakt na priva ... Pozdrawiam
Hej dziewczyny, to ja sie tez oficjalnie przywitam :) Jestem tu od 6. Marca jakos, staramy sie od lutego, na razie z miernym skutkiem :/ Kiedys bralam tabletki antykoncepcyjne (z przerwami), ktore odstawilam w czerwcu zeszlego roku. Mam rocznikowo 29 lat i baaaaardzo juz chcemy dzidzie. Zwlekalismy tylko i wylacznie ze wzgl.finansowych, co z perspektywy uwazamy teraz za czas stracony..
Jestem bardzo zadowolona, ze zdecydowalam sie na obserwacje wlasnego organizmu, rozmawialismy juz z moim polowkiem, ze juz pozostaniemy przy NPR :)
Serdecznie pozdrawiam i licze na to, ze poprowadzicie mnie troche za raczke w tym spacerze po 28dni.pl ;)
No to ja też się przedstawię :) jestem Kasia, mam 26 lat i od lutego staramy się o dzidzię :) sądziłam że to takie proste heheheh...to jest mój 3 cykl na 28dni :) jak zaczęłam to wszystko czytać stwierdziłam jak bardzo mało wiem o swoim organizmie!!!Mój mąż oczywiście jest przeciwny mierzeniu temperatury bo uważa, ż ejakoś wszyscy zachodzą w ciążę bez takich ceregieli :( ale mnie to bardzo wciągnęło :)
to mi przypomina, że przydałby sie watek pt. jak przekonać męża do "ceregieli" ;) byc może jest gdzies na forum, ale nie udąło mi się odgrzebac. to w końcu nie lada wyzwanie:)
Cześć dziewczyny, dołączam do Waszego grona! Mam 24 lata, jestem mężatką od prawie dwóch i to mój pierwszy cykl starań o pierwsze dziecko, zarazem pierwszy obserwowany (właściwie obserwację zaczęłam już w drugiej połowie poprzedniego, żeby się trochę wprawić). Te wszystkie obserwacje bardzo mnie wciągnęły- chociaż tego nie podejrzewałam, bo za 2 mce kończę medycynę, a na studiach traktuje się npr jako zupełnie nieskuteczne wymysły zagorzałych katoliczek, które dają kobietom jedynie ILUZJĘ planowania rodziny- oczywiście zdążyłam już zmienić zdanie, ale w dużej mierze dzięki Wam- każdego dnia nie mogę się doczekać jaka temperatura wyjdzie jutro. Teraz oczywiście chciałabym żeby nie spadła =) Ponieważ początkuję i pilnie się uczę zapraszam pod swój wykres- wszelkie komentarze mile widziane- nauczycie czegoś przyszłego lekarza =). Z czego może wynikać ten spadek w 20 dc? Czy to już oznacza koniec szans na ten miesiąc?
Witaj, Ebo! Życzymy Ci powodzenia. A swoją dorgą, załamujące, że na studiach medycznych tak sie podchodzi do NPR:( po prostu wierzyć sie nie chce. no ale im węcej takich asolwentów medycyny jak Ty, tym lepiej. Pozdrawiam i skacze pod Twój wykres!
Witam, jestem tu nowa (wcześniej testowałam 28dni przez 30 dni). Wpisałam na początku w opisie wykresu metodę jako własna, ale chodzi mi o Rotzera, gdzie to mogę zmienić? Szukam i szukam i nie znajduje... Z góry dziękuję za pomoc.
mi tez sie tak kojarzyło npr jak tu na poczatku trafiłam katolickie wmysły zalatujące troche metodą kalendarzykową :D moje starania bez npr by wygladały tak samo tyle że bym miała mniejszą wiedzę na temat swojego ciała wiec chyba warto
Nie cała wina leży po stronie nauczycieli akademickich - na kursie przedmałżeńskim też można usłyszeć "no, widzę, że tu sami przyszli lekarze i farmaceuci (akurat taka grupa się nas zebrała :) ), to nie będę nic mówić o planowaniu rodziny, przejdźmy dalej" - dopiero w poradni usłyszeliśmy conieco o met. Roetzera i współczesnym podejściu do metod. A przecież bycie lekarzem nie oznacza od razu zaprzeczenia NPR - może jedynie wykorzystywanie z nich MRP bez wdawania sie w oceny światopoglądów ;)
Dziękuję Deszczyku, ale i tak nie mogę znaleźć tych zaawansowanych opcji... a raczej sobie radzę z takimi rzeczami... :( w ogóle nie widzę tego "Edytuj wykres".
jeśli jesteś aktualnie na swoim wykresie, to "Edytuj wykres" jest u góry po lewej stronie. Należy następnie kliknąć na "Włącz opcje zaawansowane" (na żółtym tle). Bez kłopotu zmienisz i metodę, kategorię, termometr i miejsce pomiaru.
Ups, miałam na myśli "Edytuj cykl". Tam to jest. Jak klikniesz to zobaczysz na dole na żółtym tle "włącz opcje zaawansowane" (no chyba że stale je masz włączone, to tym bardziej dasz radę zmienić metodę). Naprawdę, jak wejdziesz na swój bieżący wykres nie masz u góry, po lewej kolejno: Dodaj nowy cykl Edytuj cykl Udostępnianie wykresu itd. ???
Dziękuję Ci za dobre chęci, ale te opcje zaawansowane migają mi przez pół sekundy, coś jest nie tak. Potem ich nie widać, Podobnie dzieje mi sie ze statystykami, będę wołać o pomoc do Damazego - Heeelp!!! Juz napisałam do ekspertów.
Pewnie, że nie ten wątek- ja chciałam tylko dać do zrozumienia, że na naszych studiach NPRu się nie uczy, za to kreuje się taki jego obraz, więc żeby dziewczyny nie były zdziwione skąd ta niewiedza i sceptyczne podejście. A widzę Anulka że tu więcej medyków!
no ja jestem na świeżo po wizycie na USG dopochwowym. Pani specjalistka od USG (kobieta na oko 50+, więc jakieś doświadczenie ma) wysmiała mnie. "Że jakie metody Pani stosuje? naturalne? a na czym to polega?". ekstra.:/
Dzis jest piekny sloneczny dzienja wlasnie siedze i wpatruje sie w moj wykres bo jestem tu nowa i bardzo zafascynowana NPR .Gdzies cos kiedys sie o tym slyszalo, ale nie mialam pojecia jak ciekawe i bardzo pouczajace moze bys obserwowanie swojego ciala.Ale juz was nie zanudzam. Tak w streszczeniu to jestem klaudia mam 28 lat od roku szczesliwa mezatka,staram sie o dzidze 3 miesiac... dziewczyny jezeli macie dla mnie jakiekolwiek porady itp bardzo chetnie wyslucham jestem otwarta osoba .Jezeli ktos moze mi odpowiedziec CZY TO NORMALNE ZE MOJE TEMP SA TAKIE NISKIE???? pozdrawiam i zycze wam milego dzionka
Cześć! Ja przy moich nieregularnych cyklach dopiero dzięki NPR: jestem w stanie dowiedzieć się kiedy była owulacha; kiedy mniej więcej moge się spodziewac okresu; przestałam wydawac majątek na testy ciążowe i oszczędziłam sobie troche nerwów. Choć wiadomo, że każda kolejna @ u staraczki powoduje małe załamanie. Ale jak to powiedziała moja koleżanka - kolejny cykl = kolejna pora staranek, a czy może byc przyjemniejsza praca ;) Pozdrawiam i polecam 28 dni wszystkim moim koleżankom w realu.
biscuit - normalne ;) Każda z nas ma "swoje" poziomy, po paru cyklach obserwacji nauczysz sie oceniać, kiedy jaka temperatura jest dla Ciebie normalna :)
Witam Was dziewczyny! :) Czytałam to forum już tak z 2-3 tygodnie temu, bo szukałam w sieci informacji na temat termometrów owulacyjnych. Microlife już zakupiony i jest w użyciu od paru dni :) Od dwóch miesięcy jestem w związku, ale oboje z chłopakiem traktujemy tą relację bardzo poważnie, więc zobaczymy co przyszłość pokaże, ale uznałam że warto zacząć już teraz badać swoje ciało :D Na początku miesiąca miałam anginę i po kuracji Augumentinem całkowicie rozregulował mi się cykl, także wraz z pierwszym dniem zacznę wypełniać wykresy. Jeśli któraś chciałaby mi z tym pomóc, to będzie mi miło :) Pozdrawiam Was serdecznie!
hej to mój pierwszy cykl na 28. 10 kwietnia wyszłam za mąż chcemy odłożyć ciążę do końca tego roku nie stosując żadnej chemii co najwyżej prezerwatywy mam nadzieję,że nam się uda.