Może to dziwnie zabrzmi ale prawie 5 lat temu urodziłam córkę i nie wiem nic o objętych ciąży bo ich nie miałam poza tym że mi brzuch urósł a o npr tylko trochę czytałam więc dla pewności zaczęliśmy zaraz po @ żeby nie przegapić owu
Witam. Jestem tu nowa, obserwuję się dopiero kilka cykli. Wcześniejsze cykle: temp niższa na poziomie 36,25-36,35, skok do ok. 36,60, wyższde utrzymujące się na tym poziomie. W tym cyklu temperatura nie spadła w okolicy miesiączki, utrzymuje się na poziomie 36,55-36,65. Brak zakłóceń, nie zmieniałam ani godziny pomiaru, ani termometru. Pozostałe objawy płodności w porządku - szyjka, śluz. Jestem mniej więcej w połowie drugiej fazy. Moje pytanie: Czy zdarzają się tak różne PTC? Czy brak spadku temperatury coś ważnego oznacza. Dziękuję za odpowiedzi :)
Moderator uznał ten wątek za odpiedni W 18 dniu i już chciałabyś spadek? Czy nie spadła Ci po @ i do tej pory jest w okolicy temp 36,55-36,65? Hm - może udostępnij wykres lub chociaż wpisz tu datę ostatniej miesiączki i temp jakie były?
Obecny (od 13.08): 3: 36,50 4: 36,45 5: 36,45 6: 36,50 7: 8: 36,50 9: 36,55 10: 36,50 11: 36,55 12: 36,55 13: 36,45 14: 36,60 15: 36,55 16: 36,60 17: 36,55 18 (dziś): 36,55 Od 11 dc śluz i szyjka wskazują na dni płodne. Czy PTC jest jakoś związana z pogodą? Temp otoczenia? Czy zawsze w okolicach miesiączki występuje spadek?
Hmm... A mogą w jednym cyklu wystąpić trzy okresy płodności? Bo jeden byłby od 10-18 dc, kolejny: krwawienie od 35-41 dc, a i obecnie od 7 dni mam objawy płodności...
To niby wątek o przywitaniach, chociaż wielka masa innych treści, ale spróbuję sie przebić :)
Witam dziewczyny, to nasz 4 cykl starań, ale w sumie 1szy z mierzeniem temp i takim regularniejszym sexikiem :) będę wdzięczna za pomoc przy interpretacji wykresu.
Uczę się met. Roetzera. Jestem jeszcze mocno początkująca, ale myślałam, że miesiączką nazywamy krwawienie, które jest poprzedzone wzrostem temperatury, a taki miałam 18dc w zeszłym cyklu ( w ten sam dzień, co szczyt śluzu)... Jeśli się mylę, proszę popraw mnie :)
Taką mam nadzieję ;) ale wszystkie pozostałe cykle jednak miały spadek w okolicy @. Więc stąd moje pytanie. Nie znasz może jakiegoś czynnika, który by na trwałe podnosił temperaturę? ;p
Witam serdecznie, staramy się z mężem o dziecku od roku, niestety na razie bezskutecznie. Przez osiem lat brałam tabletki anty, obecnie jestem na luteinie oraz w trakcie zmiany ginekologa. Mam nadzieję, że to forum pomoże mi i wkrótce zobaczę dwie piękne kreseczki na teście. Pozdrawiam
Czesc dziewczyny. Mam na imie Beata. Mam dwie corki 13 i 11 lat i jestem w 6 tygodniu ciazy. No i czuje sie jak to by byla moja pierwsza ciaza , Pozdrawiam.[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/gann43r863unp4do.png[/img][/url]
Mam na imie Natalia i mam 25 latek. Od kilku miesięcy staram się z narzeczonym o dziecko - w czerwcu dowiedziałam się, że mam jajniki z cechami PCOS i możliwość dotychczasowych cykli bezowulacyjnych stąd brak efektów...
No a kilka dni temu doszły problemy z lewą nerką ( przez nacisk lewego powiększonego jajnika na moczowód..)
- z tego wszystkiego czułam się zrezygnowana i zniechęcona - ale w końcu trafiłam na lekarza gin , który powiedział, że powoli to wyprowdzimy wszystko oraz że w kwestii dziecka porobimy monitoringi cykli i powalczymy aż się uda :) jeszcze czeka mnie 'walka' z urologiem... :(
tak czy inaczej, będzie mi bardzo miło, pobyć tu z Wami, bo na pewno pomoże mi to przetrwać każdy nowy dzień starań itp...
Witajcie :) Mam na imię Marzena, mam 26 lat, dzieciaczków jeszcze sie nie dorobilam :(. Na forum jestem zarejestrowana od wczoraj, lecz tematy śledziłam już od dawna. Dołączam do grona staraczek ze wspomagaczami :)
Witajcie Mam na imię Dorota,mam 30 lat .Jestem po jednym poronieniu i jednej pozamacicznej Zaczynam starania i pomyślałam,że w grupie będzie raźniej;-)
Mam na imię Aneta, 23 latka. Jestem z woj. Małopolskiego .. Obecnie nie pracuję, szukam pracy :)
Z mężem staramy się o bobaska od 4 cykli i nie wychodzi niestety :( O forum 28dni.pl dowiedziałam się z forum : Staraczki.pl, na którym jestem użytkownikiem :)
Mam nadzieję, że pomożecie mi w zajściu w ciążę :P Heheh :)
witam, właśnie się zalogowałam i wklepałam mój pierwszy w życiu wykres (sporządzany dotąd na wydruku). ale jestem podekscytowana - czy tylko ja się czuję, jakbym dokonała rewolucji w życiu? :)) oczywiście nie potrafię interpretować wykresu - idę szukać, gdzie na forum zadawać pytania :) buziaki
Jestem Agata i robię drugie podejście na 28dni.pl. Liczę na to, że uda mi się zostawić tutaj trochę moich narzekań i problemów związanych ze staraniem o ukochanego dzidziusia, żeby było lżej. :) Pierwszy wykresik rozpoczęłam, wszelkie pomoce i uwagi mile widziane :)
nie, zalogowałam się jakieś pół roku temu, ale nie zaczynałam wykresów i zrezygnowałam z konta. W tedy moja wizja była zupełnie inna, po pierwszych wizytach u gin, nic nie wskazywało na to, że nie będzie łatwo zajść w ciążę. Miałam dostać kilka wspomagaczy i wszystko miało być jasne, a tu cisza do tej pory i tkwimy w badaniach tym razem dotyczących płodności męża...