Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
glownie jadamy taki prosto z patelni ale i nalesniki i lasagne i pierogi sa pyszne. Moj sposob na szpinak, od razu zaznacze ze to na przekonanie i polubienie, dla dziecka trzeba by zrobic wersje light ;)Chcialabym aby moje dziecko jadło szpinak - bo przecież zdrowe
nie wiem czy pomoglam

Kurcze, a ja mam chyba dwie lewe ręce albo kiepski piekarnik
Zrobiłam wczoraj na parze pulpeciki z mielonego indora (na parze, w przyprawach, bez soli) i sama je zjadłam, bo Janko tylko liznął i zostawił. Minutę później wciągnął bułę, więc chciał coś zjeść, tylko nie kotlety. No nic, będę musiała poczekać aż moje dziecko zmieni zdanie..

Może to od cukru trzcinowego? Jak myślicie? daję go zawsze połowę ilości jaka jest w przepisie białego cukru...
jakoś [bez obrazy] mi nie wyglądałaś na taką kuchareczkę
a Ty pieklas w czym?

a miały mi poprawić humor.

w tych maszynach nie wychodzi taki fajny, np. skórka nie jest taka chrupiaca.

ja pieklam tylko kilka razy na starym piekarniku i nie pamietam,zebym miala tam termoobieg znaczy normalnie pieklam
ale wychodzil spoko:)

)
Zasegnęłam opinii mamy i mówi, że tak się dzieje jak tempa jest za wysoka: ciasto za szybko piecze sie na wierzchu, a potem to ze środka nie ma jak wyrosnąć i sie gotuje. Następnym razem spróbue u siebie na 160 st.
Więc chyba lepiej będę ustawiać na niższą temp. ale dłużej piec.

Linka wstawiać nie umiem
Bejbe, mi chodsziło jak piekłaś muffiny, nie chleb
Tylko, że wtedy ucierał tata ciasto w "makutrze" ( taka gliniana miska z prążkami w środku

Co jeszcze fajne, to że do zrobienia ciasta potrzebujemy miski i widelca. Nie musimy hałasowac mikserem, czyli można je spokojnie zrobić podczas drzemki malucha. 

A z czym najlepiej smakuje? Bo rozumiem, ze jest słodki a nie wytrawny do szyneczki?
I gotowe. Ja chlebek przechowuję w blaszanym pudełku po ciastkach i jest mięciutki i wilgotny przez kilka dni - jesli dane mu jest tyle doczekać

Tzn. Hania właśnie je kończy 
wiesz, Chloe, po prostu piszę krótsze posty pod wykresami i mniej siedze na Pitereście, sesese
Magda kiedy Ty czas znajdujesz zeby tu wrzucac wszystko?
Przejrzałam sobie Youtube w tej kwestii i oczy mi wychodzą, że te dzieci się nie udławią 

]