Nie chodzi o patrzenie na dni niepłodne, tylko na datę okresu... Nie wiem czy to coś da.. Już trochę zjadłem nerwów.. To białe to nie sperma, w żadnym wypadku. Następnym razem obiecaliśmy sobie prezerwatywy... Najważniejsze to pozbyc się stresu, bo moja dziewczyna mówi, że jak tak gadam o Ciąży to słyszy, ze jakieś dziecko do niej gada i już lekko schizowana chodzi.. WIęc koniec oblegania. dzieki.. jutro napiszę jeśli będzie okres. :)
grunt to odpowiedzialność i stosunek bez prezerwatywy nie chcesz ciąży albo choroby wenerycznej - uprawiaj seks z zabezpieczeniem - wtedy mniej sie bedziecie martwic no i jest jeszcze taki wynalazek jak pigułka "po"
Najlepsze jest to, że nasz stosunek nie trwał nawet 20 minut... Co chwilę przestawałem i przerywałem, bo jej coś niepasowało.. Marudziła, że niewygodnie itp.. A wytrysk po stosunku.. Około 5 minut.. Więc wykluczam, ale zawsze jest możliwość. Najwyżej zrobię test.. a jeśli wyjdzie pozytyw... To zacznie się kombinować. Dzięki za szybkie odpowiedzi !! :)
John, naprawde wystarczy wlozyc na raz na 15 sekund, jesli mezczyzna jest podniecony to wytwarza preejakulat i tam są plemniki + jesli kobieta ma dni plodne, to moze dosc do zaplodnienia. Wiec naprawde uzywajcie prezerwatyw, proponuje rowniez pojsc do rozsadnego ginekologa zeby Wam wytlumaczyl co w trawie piszczy. Powodzenia!
Wiem.. ale raczej nie wybierzemy się do ginekologa, bo będą podejrzenia.. W ogóle w jakim wieku powinno się iść pierwszy raz? A co jeśli pójdzie z mamą i on powie matce, że odbyła stosunek? ;-x troszkę się boję reakcji... Przyjmijmy, że nie jest w ciązy... :)
Prawda życiowa jest taka: jeśli uprawiasz seks musisz liczyć się z zajściem w ciążę Twojej partnerki. Im wcześniej to zrozumiesz tym mniej będziesz miał stresu i tym trudniej będziesz ulegał "chceniu" partnerki.
-- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
W wieku 16 lat dziewczyna KAŻDA powinna odwiedzić po raz pierwszy ginekologa. Tam nie chodzi się z podejrzeniami ciąży! To normalny lekarz i każda kobieta powinna co rok, najrzadziej co dwa lata robić np. cytologię.
Mama jest zbędna, to standardowa wizyta o ile ma się skończone 15 lat. Zgoda rodzica jest wówczas wymagana tylko w wypadku np. zabiegu jakiegoś, ale nie przy rutynowej wizycie.
Tak.. ale to i tak był ogromnie ostrożny stosunek... Trwający jak ona mówiła niecałe 10 minut.. mówiła, że było przyjemnie, ale ja co jakiś czas przerywałem... Dzień po wystąpiło brązowe plamienie, nie wiemy dlaczego.. I do dziś jest promieniowy ból brzucha... Właśnie rocznikowo mamy 15stkę.. Ja za miesiąc skończę.. Czyli wykluczamy ciąze ;)
zgadzam sie z anne76 to nie oznaka ciazy ale czaem gdy kobieta jest w ciazy i jeszcze o tym nie wie zamiast @ ma tylko plamienia ale to nie zawsze oznaka ciazy pewnej choc sa takie przypadki
John, pierwszy stosunek nie ma nic wspólnego z datą kolejnej miesiączki, chyba że dziewczyna zaszła w ciążę. Jeśli nie, to nie ma znaczenia czy to był pierwszy czy sto pierwszy stosunek, na nic on nie wpływa. Niech sobie dziewczyna zaparzy melisy, wyluzujcie się bo szkołę zawalicie, a troszku szkoda I czekajcie na okres. Bez urazy, ale Twoja partnerka jest jeszcze bardzo młoda, cykle na pewno nie są jeszcze uregulowane, więc nie sugerowałabym się prawdopodobieństwem, że okres ma być teraz i tyle. A na następny raz pomyślcie. Wiem jak się czujesz, starsza od Ciebie jestem tylko o 3 lata, ale wiem również z własnego doświadczenia, że tak to później jest jak się nie uważa- potraktujcie to jako nauczkę, że seksu nie uprawia się ot tak, na łapu capu. I tu nie chodzi tylko o ciążę, już wyżej dziewczyny pisały, że poza ciążą są jeszcze choroby weneryczne.
kinga więc możesz ale nie musisz być w ciąży - o plemnikach w preejakulacie już dziewczyny pisały... niestety sex bez zabezpieczenia, w czasie kiedy jesteś płodna wiąże się z konsekwencjami... rozumiem jednak, że nie wiesz czy w czasie kiedy doszło do stosunku, byłaś płodna bo nie prowadzisz obserwacji... a obserwacje to jedyna metoda, żeby to ustalić... dlatego proponuję - jak Lexia - zaparzyć meliskę, wypić i zabrać się za obserwację... już od dziś - tu na portalu w bazie wiedzy znajdziesz dużo cennych informacji, a my chętnie pomożemy i udzielimy wskazówek odnośnie obserwacji i nanoszenia ich na wykres... :) powodzenia :)
Inny cykl to kolosalna roznica, bo wtedy kiedy dziewczyna Johna bedzie plodna Ty nie. Ale nie wiesz czy bylas wtedy plodna. Wiec odpowiedz na pytanie Twoje i Johna jest taka sama: mozesz byc w ciazy ale nie musisz i nikt nie jest w stanie tego stwierdzic. W dniu spodziewanej miesiaczki zrob test. Nikt nic wiecej Ci nie doradzi.
Podziwiam Was dziewczyny za anielską cierpliwość w kwestii tłumaczenia tej dwójce. Jest wiele stron, wątków o podobnych tematach, wystarczy poczytać, naprawdę to nie zabiera dużo czasu. A poza tym na co Ci młodzi liczą, że uzyskają jednoznaczną odpowiedź ? Równie dobrze, można by te Wasze prawdopodobieństwa z fusów wróżyć.
hej dziewczyny.powiedzcie mi czy to prawda że kobieta może być w ciąży i o tym nie wiedzieć,jeśli tak to podajcie przykłady jestem bardzo ciekawa.Drugie pytanie czy jest możliwa ciąża gdy nie doszło do wytrysku,wiele razy spotkałam się z różnymi sugestiami,ale nigdy nie uzyskałam konkretnej odpowiedzi.Będę wdzięczna za wasze opinie.Pozdrawiam
Na kanale TLC nadają program, w którym są same kobiety, które do chwili porodu nie wiedziały, że są w ciąży, bo albo nie miały objawów, albo je zbagatelizowały, bo były subtelne.
Ja słyszałam parę lat temu o zapaśniczce albo siłaczce (nie pamętam), która w czasie zawodów poszła do ubikacji, bo ją rozbolał brzuch. Ku jej niebywałemu zdziwieniu w toalecie urodziła dziecko. Była zszokowana, bo nie miała pojęcia, że jest w ciąży. Podobno od wielu lat nie miała okresu z powodu drakońskiej diety i wysiłku
Jeśli penis był w środku to oczywiście, że jest możliwa ciąża, oczywiście rzadziej, ale jest ze względu na plemniki w preejakulacie. No i trzeba być super płodnym i mieć szczęście żeby zajść w ciążę akurat przez preejakulat:)
Dziękuję za komentarze,jesli chodzi o program na TLC to go czasem ogladam,ja osobiście nie spotkałam się ze ktoś tak właśnie zaszedł.Moje pytanie jest dziwne ale moja przyjaciólka chce mieć dziecko,ale jej mąż ma problemy z wytryskiem i niestety jest uparty jesli chodzi o lekarzy i ma taka nadzieje ze właśnie w taki sposób zajdzie
Znam osobiście dziewczynę, która do dnia porodu właściwie nie wiedziała, że jest w ciązy. W kwietniu jej "niespodzianka" skończy rok, ma osiem zębów i własnie uczy się chodzić - rozkoszny chłopak! :D
-- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
Powiem szczerze że jestem w szoku,przyznam że ja nie stosuje żadnego zabezpieczenia i nigdy nie wpadłam.Mam dwie córeczki i były dwa złote strzały jak chciałam tak miałam
Moja znajoma, która ma już 2 dzieci do 6 miesiąca nie wiedziała, że jest w ciąży. Miesiączki zawsze miała skąpe więc wszystko pasowało. Dopiero jak brzuszek zrobił się okrągły to skojarzyła fakty. Także nawet dla wprawionej mamy ciąża może być niespodzianką:)
kobiety organizm to wielka tajemnica,ja kiedyś nie miałam problemy z zajściem w ciąże a teraz nie mogę zajść staram się już rok,niby wszystko u mnie jest w porządku u mojego partnera też,myśle że to tu działa psychika za bardzo chcę muszę wyluzować
ja z mężem przez 8 lat uprawiałam stosunek przerywany w ciąże nie zaszłam jak już zaczęliśmy się starać to zajęło nam to 12 mscy i nie obyło się bez leczenia więc śmiem twierdzić, że akurat w naszym przypadku ciąża ze stosunku przerywanego jest mało prawdopodobna
Jeśli zajście w ciąże wymagało leczenia, to pewnie każda forma antykoncepcji by była skuteczna, a raczej niepotrzebna skoro kobieta nie była w stanie zajść w ciąże bez leczenia.