Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Else możesz zrezygnować z powołania tego świadka, możesz powołać innego w jego miejsce.
chyba zasilku?
zus ma 30 dni na przyznanie zasilku, a nie na wyplate. u nas zus przelewa kazdorazowo jakos 23 kazdego miesiaca
ja w grudniu w ogole na wyplate z zus nie licze, dopiero w styczniu.
Pomyśl ile nerwów jest u ciebie a potem o Dadze i bardziej może zrozum jej postawę.
Co nie kochana Else?? :)
Ja i tak chyle czoła że po tym co przeszła walczy jeszcze o ojca dla dzieci i kontakty.
tak mam wrażenie że usprawiedliwiasz
ciągle swojego partnera,tłumaczysz go pomimo tego jak zranił ciebie i twoje dziecko.Ot tyle
Ulgę bierze rodzic wychowujacy dzieci.
Jemu dług maleje,ja mam dodatkowy grosz i gra gitara hehe
Else wpadłam tu zapewnić i moich kciukach!
Trzymaj się!
ze względu na brak swiadka?
w ogóle cos sie odbyło?byly rozmowy?
ja tam bym sie rozliczala sama, a nie dogadywala z ojcem dziecka, ktory sie nie intersuje. do rozliczenia potrzebny jest PESEL, znaja wasi exowie pesel dziecka?
Ale mi babki w US tłumaczyły, że wystarczy, iż ojciec płaci alimenty, to już władzę w jakimś stopniu sprawuje i nalezy ustalić jak sie rozliczamy...
dodam, ze mnie to sędzina na sprawie powiedziała. A w zasadzie nie mi, tylko ojcu mojego dziecka. Bo się sadził, ze on nie chce mieć ograniczonych praw. władzę rodzicielską ma tylko rodzic sprawujący opiekę 24h. Czyli nawet jeśli rodzic widuje regularnie dziecko, to władzy rodzicielskiej nie sprawuje.
Doba dzieli mnie od sprawy.kurcze ale mam pietra