Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mnie zawsze przy infekcji tak wycina i myślałam, że to coś poważnego a się okazuje, że nic nadzwyczajnego ;)
Ja się zdecydowałam, bo byłam pierwsza, więc jakby na umyty sprzęt trafiłam ;) Chociaż widząc co tam się działo uważam, że miałam farta, że nic nie złapałam ;)
Ja nawet na anginę nie miałam, ani Dawid.
- po otrzymaniu paczki od kuriera poddać ją (jeśli to możliwe) kwarantannie na balkonie/tarasie/w piwnicy
- nie zamawiać jedzenia/napojów na wynos
Wszystkie drzwi otwieram łokciem, nie dotykam dłońmi twarzy a zaraz po wejściu do domu myje długo mydłem i odkazam środkiem antywirusowym.
A społeczeństwo jest tak przestraszone i widać to wszędzie, że przestaje zachowywać się racjonalnie a kieruje się wyłącznie strachem.
szansa, ze akurat ktos prychnal na wasza paczke czy na chrupki w sklepie jest jak wygrana w totka
jak wszystkie wysiedzane dzieci wyjda z domow, wy do pracy,
W Polsce żyje obecnie 37846611 osób, zachorowało 3627. To jest 0.00958%. A zmarłych mamy 79 - 2.178% - to jest procent od liczby chorych.
A obecna sytuacja we Włoszech, gdzie wirus jest już raczej w odwrocie (mam nadzieję) pokazuje nam, że biorąc pod uwagę całą populację zdiagnozowano go u 0,2% ludzi.
To podaj mi przykład takiego miejsca gdzie umarło 99% populacji.
Zostałam na chodniku zwyzywana przez starszego pana, że po pierwsze teraz godziny seniorów i ja nie mam prawa wychodzić z domu ( yyyyyyyyy ale że co ??!!! ) a po drugie gdzie mam rękawiczki 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️