IWA cieszę się, że czujesz się dobrze po dietce no i , że z nią też seks smakuje :)) Ja może na wiosnę się skuszę bo teraz jeszcze nie mam czasu i weny. Dietkę tę zawdzięczam aga976 to ona mnie namówiła w zeszłym roku w lutym :)) Pamiętam te ilości posiłków - bałam się, że przytyję po nich zamiast schudnąć ale udało się i to mnie cieszyło :) potem jakoś się wiele pozmieniało i zabrakło czasu :)
Witajcie, witajcie Wczoraj byliśmy z mężem na walentynkowym recitalu "A wszystko to przez miłość". Myślałam, że z dzieckiem będzie kiszkowato, ale na szczęście było fajnie, a dziecko grzecznie siedziało na kolanach
Ale poszalałyście wczoraj dziewczyny :) Bielizna to tez moja słabość:) Fajne staniki szyje też Gaja- niestety -to co ładnie wygląda nie zawsze jest dobrze uszyte i dobrze lezy.
Dziewczyny, nie wiem jak u Was ale u mnie za oknem piękna zima, wybieram się właśnie na spacer, ale fajnie będzie, jest bielusieńko i cały czas śnieg pada:))
hm.. no nie wiem... znalazłam jedynie coś takiego, ale tu chodzi o nadmiar pokarmu :
"Za dużo pokarmu - nie można dopuścić do zastoju pokarmu, jeżeli faktycznie jest go bardzo dużo i po nakarmieniu dziecka piersi jeszcze są pełne musimy usunąć, ale tylko nadmiar, tak by piersi były miękkie i nie były wyczuwalne ogniska zgrubień. Pokarm ściągamy za pomocą rąk po uprzednim rozgrzaniu i rozmasowaniu gruczołu piersiowego lub używamy do tego specjalnych urządzeń. Pokarm ściągać tylko do momentu, kiedy pierś będzie miękka i nie będziemy wyczuwać w niej zgrubień. Bardzo dokładne i do końca ściąganie pokarmu stymuluje dalszą jego produkcję."
"Odstawiłam już synka od piersi, ale nadal mam pokarm. Lekarz poradził mi, żebym obwiązywała piersi bandażem. Jak długo mam to robić? Kiedy pokarm wreszcie zaniknie?
Bandażowanie piersi zdecydowanie odradzam. W ogóle gniecenie i ścis-kanie piersi w okresie laktacji jest niewskazane, bo bardzo często prowadzi do zastoju, zapalenia. Gruczoł mlekowy to niezwykle delikatny narząd, który przez takie zabiegi można łatwo uszkodzić. A poza tym bandażowanie boli!
Po odstawieniu dziecka od piersi przez dwa, trzy tygodnie jest jeszcze sporo mleka, choć jego ilość stopniowo się zmniejsza. Później kropla pokarmu będzie się pojawiać po naciśnięciu piersi (nawet jeszcze przez kilkanaście miesięcy). "
Witeczka No ja juz w domciu, nadrobię w wolnej chwili, mój chłop nie wie że my dziś wrócilismy jest święcie przekonany ze dopiero jutro nas zobaczy. Aga no nie nie panienka rośnie , zanim się obejrzysz będzie juz pannicą Idę nakarmić szarańczę a sobie kawę zaaplikować
Hej Ewa, ja własnie połozyłam spać Maksia bez kąpieli. M z kuzynem poza domem omawiają "szemrane interesy" ;) Ciacho , ile pisałaś, że pod Poznaniem biorą za robociznę budowlańcy? U nas podobno za 200 m2 stan surowy otwarty z dachem 50-70 tys.zł.
JA veve ,TEZ Nie kapi dzis,bo jutro rano ma basen,to tam jej zrobie prysznic,moja kladzie sie o 22,ale po tym mleku zwyklym spi lepiej,nawet juz cyca przestala sie domagac,zeby juz mi spala w nocy bez budzenia,ale by bylo fajowo...
nie daje butelki ,tylko ja przedwczoraj kolysalam na rekach,ze 4 razy,a dzis w nocy budzila sie 2 razy postekala i zasypiala juz bez brania na rtece,zobaczymy dzis w nocy jak bedzie...