dziewczyny poradzcie jakie leki, masci, witaminy czy cokolwiek moze mi sie przydac z polskiej apteki...bo nie mam pojecia a babcia pakuje mi paczke na swieta...chodzi mi o specyfiki ktore warto w domu miec a z ktorych kupnem tutaj moge miec problem...
w koncu ogarnelam sie na tyle ze moge do was na chwile usiasc zeby ponadrabiac ploty... u nas tak padalo ze nim w ciagu godziny oblecialam co mam obleciec to kurtke przemoczylam na wylot, nadodatek musialam nawet gacie po powrocie do domu zdejmowac bo cale mokrutkie byly o przemoczonych butach nie wspomne :( ehhh slonca i ciepla mi sie chce
Iwa ciepla kapiel wykluczona bo sama z K jestem a gzraniec nie wchodzi w widelki dietowe... zreszta wieczorem jedziemy na pogrzeb wiec znowu marzniecie sie zapowiada... a w ogole w ciagu kilku miesiecy kwiaty u nas takie pogrzebowe stransize podrozaly, taki wianek wiazanka na sztucznym czyms w listopadzie kosztowala 50zl a dzisaj wchodze i 68 :| poglupieli
Izunia no własnie zaczyna Mati kichac i kapie mu z nosa, a dopiero co tydzien temu przestałam mu dawac krople. A co do alergologa to nie miałam zadnych badan, doopiero on zlecił na 3 wizycie badania z krwi.
Izunia w sumie wszystko zalatwilam i tylko po kwiaty bede musiala jeszcze wyskoczyc zastanawialam sie czy powinnam isc w czarnej kurtce czy szarawo bezowym plaszczu ale teraz problem z glowy bo kurtka mi nie wyschnie... no i dodzwonilam sie do warszawy. dzwonili jedynie z poradni o wizyte czwartkowa, szpital dalej milczy
Kramarek jest ok - dużo wykresów, b. pouczająca. Rotzer - b. dobry, konkretny, są sytuacje szczególne. Kippleyowie - b. dobra dla początkujących, każdy element wykresu omówiony po kolei, omówienie nieplanowanych poczęć - również przydatne dla własnych potrzeb.
Wszystkie są b. dobre i godne polecenia. Zaczynałam od Rotzera i wg mnie był doskonały i przydatny na przyszłość. Skąd mogłam wiedzieć, że przytrafi mi się krwawienie śródcykliczne, które w tej ksiażce jest najlepiej opisane? :-)
Patrycja nie wiem czego u was nie ma bo ja mam leki ktore mi sis specjalnie przysyla ze stanow (motrin i tylenol oraz masc neosporin i triple paste) ale z tych takich ktore mam zawsze w domu od lat
z tych takich doraznych to mysle ze linomag a+e, fenistil w zelu na ukaszenia komarow masc majerankowa na katar pulmex baby w razie przeziebienia dicoflor30 na problemy brzuszkowe (probiotyk) smecta gastrolit / orsalit w razie biegunek (grypa zoladkowa) Ossciloccocinum na kaszel mozesz stodal lub drosetoux (zachwalane ale u mnie na dzieci nie dzialaja)
Myszorko zmarl brat cioteczny mojego meza, w sumie ja chlopaka widzialam ze dwa razy w zyciu bo nie utrzymywalismy jakis zazylych kontaktow, predzej z jego mama bo jest chrzestna R tyle ze to glownie tez telefonicznie bo jakos nigdy po drodze nam nie bylo...
Aniu my właściwie wszyscy szliśmy na pogrzeb przede wszystkim ciepło ubrani - nawet moja teściowa dzwoniła do mnie żebym nie zakładała czarnego płaszcza (wie że jest cieńki - jesienny) tylko ciepłą kurtkę.
No to szybka decyzja Aniu - raz dwa i podjeta. Nie zastanawiaj sie za długo, później zawsze możesz nabyć inne książeczki i nauczyć sie innych, one podobne do siebie i niejednokrotnie daja nam takie same wyniki - sprawdzone w praktyce.
Dobra spadam obiad zrobic ale wieczorkiem powinnam zajrzec bo musze zrobic na alegro zakupy a własnie moze polecicie kogos kto sprzedaje bluzeczki z długim rekawem dla dzieci, takie bawełniane, bo na targu ponizej 20 zl za sztuke nie było.
aaa no i my nie jedziemy na sam pogrzeb pogrzebv bo pochwanie jest jutro z rana. jedziemy na wystawienie do kaplicy a ze to na wsi to juz mi doniesli ze zimnica straszna, przezyje... w sumie dlugo tez nie bedziemy bo dziecizostana z moja mama
mysle ze przy mleku modyfikowanym i normalnym jedzeniu warzywa i owoce co jakis czas witaminy mozesz odpusic. a vibovit bobas z tego co sie orientuje to od 2go roku zycia
a to chyba ze tak...tyle ze Minik jest na mleku krowim nie modyfikowanym...:) ale tez mysle ze chyba lepiej podawac warzywa i owoce niz jakies pastylki czy proszki...:)
Myszorka, każda metoda jest skuteczna, byle stosowana prawidłowo. :-) Ja wybrałam najpierw pod względem dostępnego podręcznika, a potem pod względem przejrzystości karty obserwacji i dostępności instruktorów. :-)
witajcie wieczorowa pora. ja znowu przemarzlam. buty mi nie wyschly i musialam jechac do kaplicy w kozaczkach takich cieniutkich i na duzym jak na mnie obcasie wiec noga nieprzyzywczajona i dodatkowo zimno... ale przynajmniej spotkalam tesciowa i stwierdzam ze moglabym nawet na bosaka tam stac zeby jeszcze raz widziec jaka ma mine i slyszec komplementy :D
a co do Vibovitu to ja sprawdzalam w aptece i bylo wyraznie napisane ze jest od 2 do 4 roku zycia. wlasnie googlowalam az z ciekawosci i tylko w jednym linku jest ze od 3go miesiaca. moze to jakis inny?
EDIT - moja ciekawosc nie zna granic i znalazlam ten jest dla 2-4latkow
ja słyszałam ze adidasy najlepiej po 2 urodzinach ale mój Pioteus chodzi jednak ortopeda je ogladał i powiedział ze tragedii nie ma -moga byc ale faktycznie maja sztywny zapietek i trzymaja nózke-napewno nie koslawia mu sie nogi
dodam ze dotykałam i macałam takie zykłe adidasy za 30 zł w sklepie NoName i były bardziej miekkie i jakes takie hmmm jak papcie
Aniu nie wiem co Ci napisać bo ja ten vibovit za zgodą lekarzy podawałam dzieciakom od 3 m-ca. Dzwoniłam aż do koleżanki farmaceutki i ona też mówi że on jest dla maluszków a na ulotke mam nie patrzeć Tyle że u nas jest w tym opakowaniu:
w adidasach Weroni dreptała już na jesieni - ale mało może z 5 razy w nich była na wiosnę nie wiem jakie butki jej kupię bo nic mi się nie podoba ostatnio i niewielki wybór jest u nas. Nie wpasowała sie w buty po Gabi niestety a ponad 100nie zapłacę teraz za buciki na kilka dni - jeśli maj - czerwiec będzie tak gorący jak zeszłoroczny to już pójdą w ruch sandałki
And takiego z tym malym blondasem nigdy nie widzialam. tylko ten co wkeilam ze starszakiem. fakt niektore leki podaje sie wczesniej mimo tego co jest na ulotce. chociazby wapno truskawkowe :D
And z butami kombinuje podobnie bo ceny mnie porazily... jesli nie wypala buty ktore taka babka przywiozla na handel z zagranicy to kupie Mlodemu cos w ccc albo z bobby shoes w deichmanie. na dobra sprawe buty na kwiecien i pol maja tylko albo i to nie bo maj tak jak piszesz bywa goracy i sandaly potrzebne