Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Hej Dziewczyny. Jestem tu nowa. Chciałabym Wam napisać parę słów o duphastonie. Lekarz przepisał mi go w maju 2012 gdy po wynikach badań hormonalnych miałam bardzo niskie (wręcz niewykrywalne) stężenie progesteronu, przez wieloletnią antykoncepcje hormonalną. Na szczęście żadnych innych zmian nie miałam. Tylko ten progesteron nie mialam okresu po 60 dni i od 16dc do 25 dc regularnie stosowałam duphaston. Z każdym cyklem miałam nadzieje. Lek powiedział ze trzeba teraz uważać bo można zajść... ale chcieliśmy miec dziecko. Co do dnia 28 dc okres przychodzil. W ciagu 3 dni od odstawienia. Moje schizy na temat objawów ciążowych byly niewyobrażalnie autentyczne. Testy z krwi, plytkowe itd... kazdy negatywny ale mialam i tak nadzieje. W koncu odpuscilam. Co ma byc to będzie. Bralam duphaston i Przy regularnym współżyciu w dalszym ciagu 28 dc dostawałam okres. Pod koniec lipca poszlam do innego gina i mu mowie ze to jest niemożliwe tyle czasu i nic. Moze ten duphaston? A on powiedział ze lepiej mogłam brac antykoncepcje niz ten duphaston od 16dc jak nie chciałam zajsc. Ja mowie ze chciałabym a on ze w takim razie odstawiamy. Cykl powinien sie uregulować od ponad roku.
Ogolnie bylam wtedy 16dc u niego zrobil mi usg dopochowo i stwierdził ze jest pecherzyk dominujacy po lewej. Owulacji nie było. Takie było moje zaskoczenie ... ogólnie przy cyklach 28 dni, owu występuje 14dnia cyklu. No niestety moglo sie poprzestawiac. Nie wzielam tego duphastonu i wyobraźcie sobie moje zdziwienie. Poczułam sie jak kobieta w koncu - bol owulacujny lewego jajnika, test owu pozytywny. Bol piersi. Temperatura podwyższona. Normalnie książkowo. Przytulalismy sie ale bez przymusu. Stwierdziłam co ma byc to będzie. Mam 24 lata i gdyby przyszło mi sie jeszcze leczyć to nie jest za późno. Zawsze mamy ns siebieoochotę takze z tym nie mam problemów. Dzis jest 23 dzień mojego cyklu. Piersi mam twarde jak skała, wrażliwe sutki. Ból po lewej stronie sie utrzymuje chociaż mniejszy jiz wczoraj. Od czasu poczuje lekkie uklucie.
Nie chcę się nakręcac bo nie wiadomo co będzie, moze objawy sa spowodowane hormonami? Moze przyjdzie regularnie okres... nie wiem... wszystko sie okaże za kilka dni ;-)
Wiecie... słyszałam różne przypadki, czytałam różne fora internetowe, gdzie kobiety po miesiącu czy czterech przy duphastonie zachodzą w ciaze. Mnie jak widać on by nie pomogl. Kazda kobieta jest inna. Ja teraz tylko żyję nadzieją ;) Pozdrawiam Was ciepło:*