Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
duphaston od 16-25 dc
Temp przed owu waha się u mnie w granicach 32-34 stopnie. W dniu krwawienia temp wzorsła u mnie do 36,7 i tak utrzymywała się przez 3 dni. W 4 dniu spadła do 36,6 i do dzisiaj praktycznie jest na stałym poziomie 36,6.
Pod koniec marca ostawiłam tabletki anty, które brałam ok 7 lat. Cykle trwały: 35, 32, 35, 36, 37, 33 i... kolejny cykl 49 dni
Gin zalecił mi branie duphastonu 15-26 dc (czyli 12 dni) po 1 tabletce dziennie w celu wyregulowania cyklu ponieważ uważał, że są za długie dla kogoś, kto stara się o dziecko.
Zastanawiam się więc czy to krwawienia nie powinnam potraktować jak okres?
Chciałabym wrócić do obserwacji swojego cyklu, ale po prostu nie wiem w którym dniu jestem :)
No i ta wyższą temperatura na początku krwawienia ... Nie wiem jak to interpretować :(
badanie na wrogość śluzu robi się z krwi
konto założyłam kilka miesięcy temu, prowadziłam pomiar jednego cyklu, ale ta strona była dla mnie bardzo ...nieczytelna i przeniosłam się na inną
Moje cykle zawsze wyglądały tak, że do owu temp. utrzymywała się na poziomie 36,2-36,4. W dniu pozytywnego testu owulacyjnego temp spadała na ten niższy poziom, a następnego dnia wzrastała o 0,2-0,3 stopnia, następnego dnia znów troszkę się podnosiła i tak utrzymywała się przez 15 dni.
W tym cyklu wyglądało to tak :
sama owulacja z moich obserwacji występowała różnie bo raz wszystko wkazywało na to, że przed dniem szczytu, raz w dniu szczytu a i zdarzyło mi się, że dwa dni później
Krwawienie pojawiło się u mnie w 23 dc (w tym dniu nastąpił u mnie skok temp) i trwało do 29 dc
Myślałam właśnie o progesteronie, ale jeżeli cykl był bezowulacyjny to nie wiem czy wynik coś da? Czy będzie wiarygodny?
Nigdy wcześniej w 1 fazie cyklu nie obserwowałam takiej temperatury
Nie czekałam tylko przed 11 poszłam do labo. Zrobiłam progesteron i wynik będzie jutro koło 18.
Dopiero w klinikach leczenia niepłodności badania się śluz konkretnej kobiety w połączeniu z plemnikami konkretnego mężczyzny biorąc wymaz :-)
Krwawienie śródcykliczne może nieźle naśladować @, chociaż nią nie jest. U mnie trwało długo 9 dni.
Mój wynik progesteronu: 0,56
Wynik wskazywałby, że dopiero jestem przez owulacją.
Morał z tego taki, że duphaston namieszał w moim cyklu niesamowicie !!! Nigdy więcej !!! Niech ręka boska broni ginekologa, który będzie chciał mnie "regulować" tym hormonem !!! Cały cykl rozwalony.
Szkoda, że muszę teraz poświęcać tyle czasu na dokształcanie się i szukanie odpowiedzi-co mi jest, Od tego jest lekarz, a nie internet ... :(
Krwawienie, które wystąpiło u mnie u mnie po wzięciu 8 tabletki duphastonu mam traktować jako 1dc.
Moje endo wynosi 7mm. Przepisał duphaston na wywołanie okresu, ale powiedział, że ode mnie zależy czy zacznę brać go dzisiaj czy będę chciała trochę poczekać.
Ponieważ moje cykle trwały ok 35 dni dam sobie jeszcze troszkę czasu.