Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moje endo od początku kiedy mam robione usg jajników jest niewielkie. Pierwszy gin nic sobie z tego nie zrobił- w 17dc miało grubość 46 mm, a owu miałam 4-5 dni później.
dziewczyny czy któraś się orientuje czy przy karmieniu piersią można stosować duphaston?
Na owulację się nic nie zapowiada dlatego nie chce czekać w nieskończoność :(
Mam zrobić tsh t3 t4 testosteron amh ja dodam jeszcze prolaktyne. Idę w poniedziałek.
marion dlaczego od razu zakładasz, że co miesiąc nie będzie owulacji i będę musiała wywoływać okres? Przecież u mnie 6 cykli było w porządku :)
Gin mówi, że obraz ewidentnie jak policystycznych jajników, jednak kazał się nie załamywać :)
Okresu mam absolutnie nie wywoływać duphastonem tylko starać się czekać na swój naturalny.
Duphaston w niczym nie pomoże. Dostanę krwawienia, ale same jajniki nie zmienią swojego stanu. Takie wywowyłanie pseudo miesiączki może mi jeszcze bardziej zaszkodzić dlatego nawet mam nie myśleć o duphastonie i najlepiej wyrzucić to, co mi zostało. Albo zostawić na początki ciąży gdyby zaszła taka potrzeba :P
czy możesz mi doradzić jakie zrobić jeszcze badania konkretnie pod PCOS?
U gina będę za miesiąc. Przyjmuje na NFZ i na wizycie będę właśnie na kasę chorych więc zastanawiam się czy nie poczekać z badaniami hormonów żeby zobaczyć czy uda mi się wyciągnąć skierowanie od niego. Z drugiej strony nie lubię się prosić ...
czy te wszystkie hormony (testosteron, androstendion, SHGB, DHEA, DHEA-S, 17-OH progesteron i prolaktynę) zrobić także najlepiej na początku cyklu ?
Z hormonami męskimi dziwnie jest - jedni mówią, żeby badać na początku cyklu podczas miesiączki, inni, że w dowolnym dniu cyklu. Ja bym zbadała w 3 dc i dorzuciła od razu hormony tarczycowe, a może nawet i prolaktynę oraz te badania od internisty. Jedno ukłucie i po sprawie.
nie wiem czy gdybym zdecydowała się sama prywatnie zrobić te badania to nie poczekać spokojnie i zrobić to wszystko na raz?
Z drugiej strony człowiek ma takie wahania, że jak nie zrobi to się nie dowie ...
czy badanie insuliny składa się z kilku badań? Tzn. czy to chodzi o tą krzywą cukrową?
Nawiązując do tematu pozwolę sobie wkleić link :
ja zrozumiałam, że na testosteron wpływają wszystkie pozostałe czyli jeżeli zrobimy testosteron i wyjdzie odchylenie to w tedy cala reszta żeby zobaczyć dokładnie co się dzieje.
Nie wiem tylko czym się różni badanie testosteronu od testosteronu wolnego.
Do tego jutro badanie nasienia 150
w kolejce jest jeszcze kilka innych badań (np. AMh czy antyciała plemnikowe).
Ja biorę pierwszy raz w życiu, 3. dzień - tzn. od poniedziałku. Od wczoraj czuję się bardzo źle - osłabiona, rozdrażniona, napięta.
Nie wiem, czy łączyć to z tym lekiem.
Dziewczyny, jak Wy się czułyście na Duphastonie?
A co z cyklem? Jak wykres i śluz? Miałaś USG? Może to torbiel na przykład?
Miałam podobnie, do tego ból głowy i napady gorąca. O dziwo po zmianie na luteinie przeszło .
Cykle rujnowane są przez mix leków, które biorę...