no właśnie podobno ostatnio raczej średnia tzn słabsza niż kiedyś, podobnie jak Łucznik. Dlatego szukam opinii, bo mocno się waham. A chciałabym w ciągu miesiąca kupić maszynę, jeśli nie ten Singer z Lidla, to zastanawiam się nad Janome
Cudne takie ręcznie robione rzeczy! Ja sama niestety nie mam umiejętności w tym kierunku, więc zwracam się do Was z ogromną prośbą! Czy któraś z Was byłaby w stanie zrobić czapkę+dość długi szalik+rękawiczki dla 4ro letniej dziewczynki? Byłby to super prezent. Miała to zrobić moja znajoma, ale niestety złamała rękę i nie jest w stanie. Oczywiście zapłacę. Jeśli któraś z Was jest chętna - proszę o kontakt na priv.
A wiec skromnie wkleje swoja pierwsza przedwczorajsza tworczosc, dziewczyny na fb sutaszu powiedzialy ze im sie podoba i nie jest zle... ale do twoich kolczykow to ja sie umywam :) dalam babci na imieniny to byla uradowana wiec i ja tez:) klikniesz na zdjecie to bedzie wieksze:) ogolnie chce sie w to pobawic ale nie wiem gdzie zaopatrzyc sie w jakies ciekawe koraliki kamienie, moze zdradzisz jakiegos sprzedawce w sieci?
hehe widziałam na fb, bo tez jestem w grupie ale raczej podgladaczem na razie :) bardzo fajny początek! Jeszcze ze 2 prace i sznurki bedą szły równiutko u mnie na poczatku tez momentami uciekały. Sklepy podam Ci privem
Bladykocie, tylko SilverCresta teraz w Lidlu nie ma, będą tylko Siengery. A też o SC słyszałam dobre opinie. Ostatecznie mąż z zaskoczenia uszczęśliwił mnie dzisiaj maszyną do szycia- Bernina Bernette 10. Jak przetestuję, to zdam relację :) Ogólnie to w weekend zawęziłam "krąg zainteresowań"- myślałam nad Berniną Bernette 46 (bo śliczna :P), Elną 220ex i Janome 920. Janome odpadła, bo chciałam obejrzeć, a nie mogłam znaleźć w sklepie stacjonarnym. Z dwóch pozostałych bardziej korciła mnie Bernette46, mąż ma niedaleko pracy sklep- poszedł, obejrzał, sprawdził i maszyna odpadła b. szybko: głośno pracuje, podobno śmierdzi i nie radzi sobie z cienkimi materiałami. Sprzedawczyni mocno odradzała. Elny nie było, ale sprzedawczyni mówiła, że bywa z nią podobnie, więc ostatecznie mąż (który do sklepu poszedł się rozejrzeć :cool) zadzwonił do mnie, że uszczęśliwił mnie Bernette 10, jak przetestuję to zdam relację
Bladykocie, tylko SilverCresta teraz w Lidlu nie ma
o rzeczy których aktualnie nie ma w Lidlu a kiedyś były warto pytać na ich infolini. Jeśli będzie gdzieś na stanie magazynowym to mogą przesłać do najbliższego Tobie sklepu.
o, nie wiedziałam. Dzięki, może jeszcze kiedyś mi się przyda!
Treść doklejona: 08.01.13 10:27 Sprawdziłam wczoraj maszynę, nawet na szybko uszyłam Ewuni sukienkę. Jestem baaardzo zadowolona, choć się nie znam, bo nigdy wcześniej nic na maszynie nie szyłam Ale jestem zadowolona, bo pracuje cichutko, ładnie szyję, radzi sobie z cieniutkimi, śliskimi materiałami tak samo dobrze jak z kodurą. Więc gdyby któraś z Was się zastanawiała, to na razie mogę polecić
Co i tak wydaje mi się niewielką kwotą za takie cudo... Ostatnio na sesji mieliśmy dużo mniej spektakularne kolczyki za 2500. Szkoda, że tak mało go wylicytowali.