hej dziewczyny ja jestem na etapie szykowania pokoi dla dziewczynek Milka do całkiem nowego Wiki obejmie władze w Milkowym oba odmalowujemy i z tej okazji wzięłam się za dodatki taka jak by narzuta a poduszkami na łóżko dla Milki żeby pościeli nie było widać cotton balsy i inne cudeńka :D
margaretka76: ale wiadomo, najważniejsze, żeby się dziewczynom podobało :)
właśnie dlatego narzuta jest w pieski Milka uwielbia wszelki zwierzyny ja bym postawiła na jakieś spokojne kropki, gwiazdki chmurki no ale pokój nie jest dla mnie a dla niej:D jeszcze tylko muszę męża namówić na nowe wyrko dla Wiki i jej też coś uszyje a że nie ma jeszcze określonych preferencji to mogę zaszaleć
A ja zabralam sie za robutki na drutach he Robie swetr dla mlodszej :-) Tworzy sie juz drugi tydzien hehe Juz 4 razy prolam bo to oczko ucieklo, to pomylialam prawy z lewym i brzydko wygkadalo ehhh Ale w koncu jakos idzie :-) Moze za miesiac skoncze jak nie dluzej hehe Szkoda ze czasu brak
Wątek chyba podupadł... ale może ktoś zajrzy :) Strasznie chciałabym nauczyć się szyć - takie właśnie dla dzieci proste ubranka, coś sobie zwęzić, poprawić... ale nigdy nie miałam w rękach maszyny, nikt mnie szycia nie uczył w "młodości", a i teraz nie bardzo mam w rodzinie kogoś, kto mógłby mnie nauczyć. Czy da się samemu całkiem nauczyć obsługi maszyny? Naczytałam się w necie o maszynach i niby całkiem spoko jakościowo i prosta, no i cenowo ok, jest ta Lidlowa, Silvercrest. Warto?
Elyanna też bym chciała się nauczyć i chcę właśnie sobie kupić maszynę z Lidla. Teściowa jest krawcową,ale nie praktykującą od dawna, może cos mi pomoże,chociaż na początek. Powodzenia Ci życzę:)
-- Dziecko to niepowtarzalny dar.. dar życia.. wyjątkowy...
Silvercrest jest jak najbardziej ok :) A do tego wydania specjalne Burdy do nauki szycia (w tym roku były wszystkie 4 części wydane) i naprawdę można się nauczyć od podstaw.
W tym roku dopiero zabrałam się za to porządnie i samą mnie zaskakuje, że tak ładnie wychodzi. Chyba mam talent. ;) Ale dążę do tego abym sama mogła tworzyć nowe wzory a nie tylko odtwarzać.
-- "Jeśli nóż otwiera ci się sam w kieszeni, to może lepiej go nie noś."
Elyana odrobina wyobraźni i się nauczysz. Ja w życiu nie szylam. Wygrzebalam starego lucznika po babci i sama siebie zaczęłam szyć. Bez kroju bez burdy-bo nie kumam tych strzałek
Ja się wciągam w szycie. Poniższa sukieneczka to chyba najbardziej skomplikowane me dzieło :P Stebnowania, odszycia, taśma z zatrzaskami, marszczenia. Lubię ją :)
wielkie łał!!! mam nadzieję, że pewnego dnia... za parę lat... sama coś takiego wyczaruję :) Póki co, zakupiłam maszynę i nauczyłam się instalować i nawlekać górną nitkę :P
Ja zainwestowałam w overlocka pod koniec listopada, to teraz przydałoby się wymienić wielofunkcyjną na fajniejszą ;) Wciąż jak spada mi nitka w dolnym chwytaczu to wolę sobie filmik na youtube odpalić i sprawdzić, czy robię dobrze :)
ja kupilam w lidlu wlasnie, w malym miescie, okolo poludnia w dzien, w ktory je rzucili i byla ostatnia... wiec naprawde ludzie się ostro na nie rzucają.