Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Wydaje mi się, że Rotzer w podręczniku wyjaśnia, po co pannie taka wiedza. U mężatki może być trudniej.
Katolikom nie wolno mówić prawdy?
Nadal nawet w nich nie znajduję winy za zaniedbania ateistów.
Ze swej strony czytając podręczniki, skupiam się na konkretach i nie daję sobie odwrócić uwagi od spraw ważnych.
Oryginalny podręcznik Anny Flynn (nieprzetłumaczony na język polski) pozbawiony jest jakiejkolwiek warstwy ideologicznej. Takowa dodano na gruncie polskim.
Zaangażowani katolicy propagują rozpoznawanie płodności - nie powinni tego robić? Lepiej, aby milczeli na ten temat?
Tylko czy osoby niezwiązane CHCĄ o tym mówić?
Kippleyowie mają taki sposób działania - mają do tego prawo i są przez to bardziej wiarygodni
poradniach przy przychodniach,
yyy KOŚCIÓŁ tzn KTO??? ksiądz? zakonnica? budynek? kilkanaście osób?... Sory ale za cholerę nie umiem zrozumieć A NPRu niech uczy Kościół tylko te osoby, którym rzeczywiście jest bliska idea życia zgodnie z zasadami KK, włącznie z mową o jedynie właściwym współżyciu w małżeństwie, otwartości na poczęcie itp.
Danap... A powiedz co Cię skłoniło do ślubu kościelnego? Bo przecie przy zawieraniu sakramentu małżeństwa deklaruje się,że wychowa się dziecko zgodnie z wiarą i nauką KK.
Bo przecie przy zawieraniu sakramentu małżeństwa deklaruje się,że wychowa się dziecko zgodnie z wiarą i nauką KK. Wg. mnie wystąpienie z KK nie zwalnia z tej przysięgi... Myśleliście o unieważnieniu sakramentu?
jestem katoliczką wierzącą i praktykującą do czego otwarcie się przyznaję, jednak, mimo tego że zdaję sobie sprawę, że wg KK współżycie przed ślubem to grzech - nie kryję się z tym, że to robię
iągle jakież wyrzuty, ale tak z ręką na sercu... gdyby nie ci "katole" to nic by nie było, albo byłoby bardzo mało.
wg mnie nazwanie tego problemem to jest na wyrost. to nie problem tylko wyzwanie. róbcie swoje a my swoje ;) wy macie większą szansę wejść do szkół, więc o to się starajcie.