Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja ogolnie robie tak ze tak czy inaczej daje mu nasz obiad jak mu nie smakuje albo zje malutko zawsze mam w zapasie cos co lubi i sie tym "dopcha"O właśnie, coś podobnego próbuję robić, więc tak będę dalej. W sensie że różnorodnie, ale jakby co z czymś, co lubi.

Livia: Miki od mniej więcej roku przytył jakiś.... kilogram?
no to pewnie Ninka do niego dołączy
lecia_28: Ja ogolnie robie tak ze tak czy inaczej daje mu nasz obiad jak mu nie smakuje albo zje malutko zawsze mam w zapasie cos co lubi i sie tym "dopcha" O właśnie, coś podobnego próbuję robić, więc tak będę dalej. W sensie że różnorodnie, ale jakby co z czymś, co lubi.

Najpierw daję Adasiowi rzeczy, które najmniej lubi, lub o których wiem, że wybrałby je w ostatniej kolejności

Lilka pewnie też znajdzie się w tym gronie. Na razie waży ok 8 kg...

no jak ja bym tak Ninie dała to zaraz bym usłyszała "mamiś nie tooooooo" i byłby ryk, płacz i wielki lament

Czyli pozostaja sztucce... Tylko na razie Krasnal ma tak malo skoordynowane lapki, ze lyzeczka za Chiny do buzi nie trafi, ale sprobuje.

ale małemu idzie coraz lepiej
 ale małemu idzie coraz lepiej
      Ja też tak robię, ale mam trochę inna metodę. Najpierw daję Adasiowi rzeczy, które najmniej lubi, lub o których wiem, że wybrałby je w ostatniej kolejności, a jak już zje trochę, i zaczyna wydziwiać, to daję mu coś, co na pewno wiem, że lubi bardzo i tym sobie dojada

alez moja metoda jest dokladnie taka sama :)

Możesz nadziewać na widelec i mu dawać widelec do rączkiZ Lilą jest podobnie - weźmie ode mnie widelec z nałożonym jedzeniem do rączki, ale już nic poza tym nie mogę zrobić.
Albo, jeśli da- to możesz mu pomóc nabierać na łyżeczkę i prowadzić do buzi. Jeśli da- bo moja dwójka tak nie chciała nigdy

ale ja zawsze mówię, że dla dziewczynek to lepiej żeby były drobne i szczupłe co nie ?

ale ja chciałabym wiedzieć od kiedy to może mieć większy sens? Kiedy próbowałyście? Bo się zastanawiam czy dać już Adasiowi tak się pobawić czy jeszcze odczekać....
 ale ja chciałabym wiedzieć od kiedy to może mieć większy sens? Kiedy próbowałyście? Bo się zastanawiam czy dać już Adasiowi tak się pobawić czy jeszcze odczekać....
      winnica: a kiedy zaczęliście pozwalać Waszym dzieciom eksperymentować z zupą i łyżeczką?
Wiesz, to wszystko zależy od Twojej cierpliwości i tolerancji na burdel
 Ja zaczęłam wczoraj. Tylko jedna szafka została ochlapana.
 Ja zaczęłam wczoraj. Tylko jedna szafka została ochlapana.kiedy zaczęliście pozwalać Waszym dzieciom eksperymentować z zupą i łyżeczką?

Wiecie, ja nie oczekuję, że on będzie nabierał i jadł, bo do tego to myślę, że jeszcze hoho
 Wiecie, ja nie oczekuję, że on będzie nabierał i jadł, bo do tego to myślę, że jeszcze hoho 

Znów jemy łapkami
 Znów jemy łapkami  
       Stwierdziłam, że ile można jeść jajecznice i zrobiłam Frittata, które robiła mi moja babcia, jak byłam dzieckiem.
 Stwierdziłam, że ile można jeść jajecznice i zrobiłam Frittata, które robiła mi moja babcia, jak byłam dzieckiem. 
       Pyyycha :D Nadia uwielbia takie śniadanie !
 Pyyycha :D Nadia uwielbia takie śniadanie !

Dziewczyny, jak podajecie maluszkom jabłko?

Robię jej ryż z cynamonem i startym jabłkiem, zapiekam krótko razem i może sobie jeść rękami