Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
 !
! . anastasia w miedzyczasie robi ogromne postepy; az sama nie moge wyjsc z podziwu jak pieknie probuje wszystkiego co jej podam! Dopiero od niedawna (10-12 dni?) praktykujemy BLW, i z dnia na dzien widze roznice; coraz wiecej pokarmu trafia do buzi, coraz mniej na podloge, rece sa coraz bardziej sprawne w trafianiu do celu
. anastasia w miedzyczasie robi ogromne postepy; az sama nie moge wyjsc z podziwu jak pieknie probuje wszystkiego co jej podam! Dopiero od niedawna (10-12 dni?) praktykujemy BLW, i z dnia na dzien widze roznice; coraz wiecej pokarmu trafia do buzi, coraz mniej na podloge, rece sa coraz bardziej sprawne w trafianiu do celu 

musiałam mu ją wyciągnąć, bo ani w te ani wewte. I tłumaczyłam mu, że jeszcze za mały jest, bo siedzieć nie umie. A ten osiołek cieszył się jak dziecko :) Chyba mu się podobało, że go po swędzących dziąsłach ta skóra drapie, bo fasolka była raczej twardawa...
 musiałam mu ją wyciągnąć, bo ani w te ani wewte. I tłumaczyłam mu, że jeszcze za mały jest, bo siedzieć nie umie. A ten osiołek cieszył się jak dziecko :) Chyba mu się podobało, że go po swędzących dziąsłach ta skóra drapie, bo fasolka była raczej twardawa... 
       Nie wiedziałam czy nie za głęboko mu wkładam łyżeczkę czy o co kaman. Po kilku rzygankach powiedziałam dość.
 Nie wiedziałam czy nie za głęboko mu wkładam łyżeczkę czy o co kaman. Po kilku rzygankach powiedziałam dość. Ale z dnia na dzień Kuba jadł coraz więcej i więcej. I widac było, że fakt, że może sam decydować co zjeść dawał mu dużo więcej radości. Nie musiałam już uciekać się do sztuczek by włożyć mu do buzi łyżeczkę tylko moglam siedzieć i obserwować jak sam ogląda jedzenie, bawi się nim i wcina
 Ale z dnia na dzień Kuba jadł coraz więcej i więcej. I widac było, że fakt, że może sam decydować co zjeść dawał mu dużo więcej radości. Nie musiałam już uciekać się do sztuczek by włożyć mu do buzi łyżeczkę tylko moglam siedzieć i obserwować jak sam ogląda jedzenie, bawi się nim i wcina

sigasiga, podając dziecku pokarm łyżeczką zabijasz w nim naturalną zdolność do samodzielnego regulowania głodu/sytości- dziecko je, je i je, nie skupia się na tej czynności bo dostaje gotową papkę do połknięcia, skończy jeść gdy Ty tak zdecydujesz, a nie on

A takich kaszek na mleku to nie daję i nie dawałam.
Jak byłam mała to jadłam, bo to był mój ulubiony posiłek.
 Bardzo ją lubi, wypija ze smakiem cały kubek gładząc się po brzuszku i mówiąc mniam, mniam. Dlatego skoro jej tak smakuje, to zgrzeszyłabym nie podając jej kaszki
 Bardzo ją lubi, wypija ze smakiem cały kubek gładząc się po brzuszku i mówiąc mniam, mniam. Dlatego skoro jej tak smakuje, to zgrzeszyłabym nie podając jej kaszki  
      Hania dostaje na wodzie.

The_Fragile: Jak byłam mała to jadłam, bo to był mój ulubiony posiłek.
Właśnie dlatego jej podaję

A takich maluchom nie daję.
 A takich maluchom nie daję.W kubeczku. Jak nie mam czasu to podaję w niekapku, ale zazwyczaj pije z doidy.
bo to był mój ulubiony posiłek.

ale musi być taka gęsta, że łyżeczka staje :)
 Gęstej nie tknie, a taką płynną wsywa, że aż miło
 Gęstej nie tknie, a taką płynną wsywa, że aż miło 
ona w ogóle jakaś "niesłodka" była
 Kupuję jej zwykłe najzwyklejsze kaszki (manna, gryczana, orkiszowa) nie te dzieciowe. Jej gust smakowy mnie zadziwia, ale najważniejsze, że zajada :-)
 Kupuję jej zwykłe najzwyklejsze kaszki (manna, gryczana, orkiszowa) nie te dzieciowe. Jej gust smakowy mnie zadziwia, ale najważniejsze, że zajada :-)
      wałeczka takiego do ręki, gotowanego na parze, najczęściej z królikiem, żółtkiem, ziołami, czosnkiem

ale to wszystko jest polaczone w ten waleczek?
 A tak w ogóle to gotując małemu zaczęło mi smakować jedzenie bez soli
 A tak w ogóle to gotując małemu zaczęło mi smakować jedzenie bez soli 

Magdalena, jak ta Twoja? Ja jestem wzrokowcem i nie ukrywam, że lubię ładnie ilustrowane
Dziewczyny a jak podajecie dzieciom jajka?