Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a od kiedy mozna jajecznice dawac?
a co do cebuli, to wsuwa surową, i to samą, czego za cholerę nie jestem w stanie zrozumieć
o mamo ! szacun
no ale ja się schematami nie sugeruję zupełnie, więc tego......
("no chciała, to co jej miałem warzyw żałować?!")
To zapytam inaczej - jak tą jajecznicę smażysz - na czym w sensie?
kupiłam jej już raz słoik z kawałkami warzyw i ryżu i wypluwała i miała jakby odruch wymiotny jak połykała,
poza tym jest jeszcze kwestia,że ona nie siedzi sama,a ja się boję,że się zadławi..
poza tym jest jeszcze kwestia,że ona nie siedzi sama,a ja się boję,że się zadławi..
Ja jestem zdania, że najlepszym momentem do rozpoczęcia jest samodzielne siadanie.
miała jakby odruch wymiotny jak połykała
nic mu po tym nie jest, nigdy nie przejawiał żadnych nietolerancji, bo ja karmię cyckiem i jem wszystko, nic mu nie szkodzi, to co pozwalać jeść? Trzymać na kolanie? Czy usadzić w krzesełku i podeprzeć? Podpowiecie coś?
moja anastasia sama nie siada, lecz posadzona pewnie siedzi i nie przewraca sie - to pozwala jej na swobodne branie kawalkow jedzenia, wkladanie do buzi, jedzenie.
Tak
u nas gotowość do jedzenia przyszła dopiero wraz z siadaniem.
Magda, a czemu myślisz, że BLW dopiero przy samodzielnym siadaniu, ale wcześniej papki można dać? Zaznaczam, że pytam bez złośliwości Chodzi Ci o to, że jak samodzielnie siada, to umie swobodnie łapkami operować?
A co podawania dziecku skòrki od chleba itp.odkąd pamiętam w mojej rodzinie (przeżyłam 4 dzieci moich braci) zawsze na bolące dziąsełka podawano właśnie skórkę od chleba i nie zawsze to było kiedy dziecko umiało już samodzielnie siedzieć.
wykluczyłam gluten, bo szukamy alergenu i powiem Wam,że kiepsko wtedy coś fajnego zrobić - bez makaronu, pierogów, tart etc :/
Może ktoś ma fajny sposób na podanie mięsa? poza tymi, które już były ofc.
Laski, co a sie teraz mam z ta moja dziewczyną to szok nagotuje sie matka, roleczki z mięskiem, sreczki dupeczki, a ta ugryzie raz i fuj. nie chce koza jedna jeść żadnego mięcha, warzywa to jak już naprawdę ja weźmie (ostatnio fasolkę szparagową). jedno co, to kaszke mi się udaje przemycić albo owoce - dzisiaj wypiła sok z połówki pomarańczy, zjadła 1/4 owocu, rano troche banana, kaszki i tyle!
na razie odpuszczam - widocznie ma taki etap teraz, może przez ząbkowanie. Ale za to mleka wypija ponad litr dziennie (ok. 6-8 karmień po 180ml).
Mam przeczekać, tak?
Dziewczyny -a jakich przypraw zamiast soli używacie?
przecież wykluczenie glutenu wcale nie oznacza wykluczenia tych wszystkich produktów w sklepach masz bardzo duży wybór pieczywa i makaronów bezglutenowych, możesz kupić mąkę bezglutenową i pokombinować z różnymi potrawami.
dla mam z warszawy i okolic: Gill Rapley (autorka ksiazki "bobas lubi wybor") w Polsce.
--