Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ej, a móże się warto skrzyknąć ze znajomymi mamami? pewnie wiele ma taką potrzebę, wiec może się umawiać w jakichś kawiarniach dl amam, albo w domach?
chociaż wiem, że to nie to samo, co klubik, gdzie mozna dziecko zostawic na te 2-3h i sa jakies zorganizowane zajęcia.
a wiadomo,że w kozakach ma trudniej niz np w sandałkach czy półbutach.
Puściłam marysię w tych butkach, oczywiście źle jej się chodziło, tego się spodziewałam, ale lekko stawiała stopy do środka, co na boso jej sie nie zdarza.
Przeciez jak powiem nauczcielce to od razu sie wyprze tego-to po pierwsze, a po drugie moze jeszcze bardziej szykanowac Laure. Czy mam isc jutro od razu do dyrekcji? Tylko,ze adnych dowodow nie mam.
Jak mam zaczac te rozmowe? Powiedziec,ze corka poskarzyla mi sie,ze pani ja odepchnela i powiedziala,ze jej nie lubi?
A gdy się już pojawi drugie, to chyba osiwieje do reszty
Pamietasz ze bierze sie taki rozmiar zeby z tylu paluch wszedl?
chyba 0,5cm ma być większy, mierzyłaś w sklepie wkładkę?
Szczypta, ale jak ona jeszcze bardziej sie uczepi mojej corki?
w innym sklepie obuwniczym pani jej mierzyła miarką nogę i wyszło 20
Juz raz kiedys bylam na rozmowie u tej pani,bo Laura skarzyla sie,ze pani na nia krzyczy. Ale wiem,ze Laura nawet lekko podniesiony glos czasem traktuje jak krzyk.
Nauczycielka odpowiedziala mi wtedy,ze moz e mala chce na siebie zrocic uwage dlatego tak mowi.
te za małe, te za luźne, te mają za wąskie podbicie, a inne niewygodne
Jak moje najstarsze 37 letnie dziecko kupuje sobie buty to dopiero jest szał ;)rozumiesz
Skąd mogę wiedzieć, przecież to ty masz je na nodze! A on mi na to: No to weź sprawdź, gdzie mam palec...
Magda - wlasnie miałam Ci pisać, że niezależnie ile dziecko ma lat ZAWSZE musisz kupowac buty wraz z dzieckiem.
My do mierzenia wkładki buta (jak nie da się jej wyjąć) używamy takiej miarki zwijanej. Kobieta w sklepie nam podpowiedziała
Szczypta, ortopedzi w tej kwestii sa o kant doopy potluc.
Ale ortopeda ortopedzie nierówny...
Zyziak- szczerze, to już nie pamiętam, ale jeśli Ci zależy, to potem mogę sprawdzić w książeczce co nam dokładniej mówił.
nie wiem, czy 8-latek powinien słuchać czegoś takiego, opowiadanego "obcym ludziom" przy byle okazji...?
ja tez tak robie, tzn ja uzywam miarki krawieckiej, ale czasem ciezko wlozyc ja do srodka az po sam czubek i ja przytrzymac w miejscu