Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
tacy ludzie czasem mam wrażenie maja łatwiej w życiu.
Nigdy nikomu nie sprawił przykrości, nigdy nikogo nie skrzywdził, wszystkich lubi oraz szanuje
popieram. my tak staramy sie dzieci wychowac na takie epatyczne i wrazliwe istoty. a pozniej moze sie okazac, ze maja miekkie serce, miekka dupe, i wszystkim pomagaja kosztem siebie;-P
A ja też jestem taki wrażliwy człowiek i na plus jest to, że ja pomogę komuś i zawsze mogę liczyć na to, że jak będę w czarnej dupie to ktoś też mi pomoże ;) No i mąż też taki, a w pracy ma o tyle łatwiej, że po prostu wszyscy go lubią :D
no to ja dziwna jestem, ale jakos nie ufam ludziom, ktorzy wlasnie lubia wszystkich i wszystkich szanuja.
jakos nie ufam ludziom, ktorzy wlasnie lubia wszystkich i wszystkich szanuja
a asertywni wasi mezowie w ogole sa?
. I zazwyczaj jest tak,że ludzie o pewnych cechach charakteru, przyciągają podobnych sobie.
Jednego można akceptować a innego lubić. Ale szacunek należy się każdemu - tak mi się wydaje
jak ja u kogoś widzę jakieś negatywne cechy i mu o tym mówię, to on zawsze potrafi znaleźć 10 cech u tej osoby pozytywnych.Zamiast tych dwóch negatywnych, które ja dostrzegam na pierwszym planie.On jakoś to tak zawsze odwraca, że wyciąga z ludzi to co najlepsze, a tego co złe jakby nie widzi.
Dacie wiarę, że my jesteśmy razem 13 lat prawie i mój mąż ani raz się ze mną nie pokłócił ?
kłótnie wcale nie są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania związku, bo nasz bez tego funkcjonuje bardzo dobrze .
- wiem o czym mowisz.... moj na slowo "nie wolno, nie rysuj po stole, nie bierz bo zrobisz sobie krzywde itp" rzuca wszystkim co ma pod reka i krzyczy... Jestem w stanie zrozumieć,że nie zdawała sobie sprawy z tego co robi i z konsekwencji swojego rzutu,ale jednak to zrobiła. I wieloma innymi rzeczami także rzuca.. Dlatego ciężko zrozumieć mi czasem,że istnieją dzieci grzeczne, które rozumieją, mają współczucie dla drugiego, bo moja córka całkowicie ma wszystkich w głębokim poważaniu. Rozumiem także,że każdy ma inny charakter , jedno dziecko będzie grzeczne,inne nie koniecznie,ale czasem to mi ręce i cyce opadają już,bo nie wiem co mam robić.
- mniej nerwowe?? Moj siostrzeniec byl bardziej spokojniejszy i nie reagowal tak agresywnie na slowa "pouczenia" wiec charakterek mojego syna jest dla mnie nowoscia i wyzwaniem :) Siostrzeniec przywolany na placu zabaw przychodzil a moj nawet sie nie odwroci wiec teges.. Mysle, ze o cos w tym stylu chodzilo Hussy. hussy, ale co znaczy grzeczne dziecko? posluszne?
i nie reagowal tak agresywnie na slowa "pouczenia"
- trafilas w sendo.. sa dni, ze super wszystko a sa dni, ze jakby sie cofal w rozwoju sa momenty ze jest rewelacja, przeplatane z momentami, ze mozna sobie w leb palnac.
Katka,mam nadzieję,że Oliwka szybko zrozumie,bo ostatnio rzuca czym popadnie i przestało to być zabawne,ponieważ obawiam się,że może zrobić komuś krzywdę.
Ostatnio zrobiłam sobie gorącą herbatę,jadłam obiad,a ona podeszła wycelowała swoim kubkiem prosto we mnie i w efekcie czego szklanka z wrzątkiem wylała mi się na nogi. Dalej nie muszę pisać.
Dlatego ciężko zrozumieć mi czasem,że istnieją dzieci grzeczne, które rozumieją, mają współczucie dla drugiego, bo moja córka całkowicie ma wszystkich w głębokim poważaniu.
- moj jest chyba z tych "po trupach do celu" Zależy od osobowości dziecka.
moj jest chyba z tych "po trupach do celu"
e pediatrzy to nieuki leniwe, bo gdyby chodzili na kursy to by wiedzieli, ze jak mi w maju dali skierowanie do psychologa to i od razu powinni do neurologa
jednak mialam jakas nadzieje