Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a co do spacerow z misiem,owieczka to jest slodziutki ten Twoj synek :) uwielbiam ten wiek.Moj od kad skonczyl 2 latka ma coraz wiecej takich slodziutkich pomyslow :)))))))))
a co do puszczania wody to jak bedzie sikal wtedy to mow mu ze to siku i dawaj nocnik :D tak kilka razy!
Ale np za pół godziny czuję że w pampersie trochę mokro.
I nagrody za sikanie?
A ja jeszcze wrócę do przedszkolnego tematu
Nie wiecie, czy można dziecko zaprowadzić na inną, późniejszą, godzinę? Bo ja, jakbym wracała do pracy, to na popołudniówki, więc tak przed obiadem by mi było najlepiej Małą zaprowadzić
u nas jest mozliwe.ja co drugi piatek przyprowadzam o 11
Ale jak mam ją zaprowadzić na 8, to to jest 9h
Monia, ja wiem ze przedszkole ma fukcje dydaktyczna, ale jak zaplacisz za pobyt i wyzywienie to moim zdaniem nic im do tego.
nikt mi nigdy problemu nie robil, jak chcialam czy w zlonku czy w przedszkolu przyprowadzic pozniej
ale tu kolezanka pisala, ze tez chyba tylko jak ma na zmiany, czy nie?
A może kiedy woła, że chce siku spróbuj posadzić go na nocniku i czymś zaciekawić, aby usiedział.
Może on woła, bo czuje, że mu się chce i wystarczy zachęcić go do tego, aby usiał i aby chwilę na nim posiedzial
A może... jeszcze przyszedł mi taki pomysł, ale nie wiem czy dobry
A tata uczył go robić siku do kibelka? Bo słyszałam, że chłopcy często powtarzają po ojcach. I np. czytałam kiedyś, że mężczyźni kiedy sikają to często trafiają do jakieś celu, więc może przykleić kawałek papierka do muszli toaletowej i niech tata pokaże mu to jako zabawę. Ale to taki mój pomysł i nie wiem czy trafny.
a jak zrobi siku tam gdzie nie trzeba to tylko powiedz ,ze nic nie szkodzie ze nastepnym razem jak duzy chlopiec/jak tata /jakiegokolwiek porownania uzyjesz zrobi na nocniczek :)
po pierwsze Kacperek teraz ma mala siostre i uwaga mamy nie jest tylko na nim i moze to byc oderwaniem od "rzeczywistosci",motywacja.
Pamiętajmy też, że takie dziecko np. miesiąc nieuczęszczające na zajęcia potem troszkę dezorganizuje grupę, bo np. utrwalamy jakiś temat, wierszyk, piosenkę, a ten bidak ni w ząb...
Tylko Ewcia, pamiętaj, że nas potem "góra" rozlicza z tego jak przygotowałyśmy dzieci do podjęcia nauki w szkole.
Monia, sa dziei, ktore dopiero co ida do przedszkola i choruja przykladowo. Moj maly chodzi wtedy jak nie mam co z nim zrobic. sa matki, ktore daja na darmowe 5 godzin. u nas przykladowo od 7 do 12. I co? taka matka przyprowadzi na 8 przykladowo do 12, w tym jest sniadanie, drzemka, zajec dydaktycznych jest dokladnie pol godziny. Nie wydaje mi sie, ze tak strasznie takie dziecko dezorganizuje grupe. NIE MA obowiazku przedszkolnego dla 3 czy 4 latkow, wiec nie przesadzajmy.
Natomiast o co zapomniałam dopytac, czy my możemy wychodzic na spacer?
Ja dla pocieszenie tych maluchow uciekajacych na dworze powiem, ze moj mlody dzisiaj pieknie szedl ze mna za raczke z placu zabaw do domu (ok 300 m). Nie uciekal, wchodzil na schodki przy sklepach, ale szedl slicznie, co jeszcze 2 miesiace temu uznalabym za nie mozliwe osiagniecie. Wogole ostatnie dwa tygodnie to pasmo zmian w zachowaniu, duzo rozumie polecen, duzo ich wykonuje, normalnie jestem dumna z mego syna :)
U nas też postępy - byliśmy dziś na spacerze za rączkę i przeszedł
No u nas samo wychodzenie z placu zabaw poki co to nie problem, wkladam go do wozka, zbieram zabawki i idziemy, ale bylas swiadkiem histerii juz dwa razy, i masakra powiem.. dziecko stoi i sie drze i nic nie pomaga, zadne tlumaczenie, wspolczuje rodzicom :(
Witam się późną porą. Najprawdopodobniej mamy wysypke bostonska. Czy jakieś dzieciaczki przechodziły to paskudztwo? Czy jest jakiś ogólnodostępny lek który pomoże dziecku? ( przepraszam za brak polskich znaków pisze z telefonu)
Nasza Ninka miała bostonkę już dwa razy, więc można więcej.
Monia to musi byc epidemia na szeroka skale bo Iza w UK akurat mieszka