Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
to moja tej teorii nie potwierdza
Elyanna, jak dziecko nie ma alergii to mozna, tylko po co?
pytanie cy takie mleko ma jeszcze jakieś wartości odżywce po obróbce ponad 100 stopni C.
uzywamy mleka poddawanego mikrofiltracji i delikatnej pasteryzacji
Kachaw.owcze i kozie widziałam tylko takie uht. Kiedys kupiłam kozie i po prostu tak smierdzialo,ze od razu miałam odruch wymiotny. Dzieciom nawet nie probowalam dawac,bo jak mnie az od zapachu nosilo,to im pewno tez by nie smakowalo (chociaż może by zasmakowaloa,tak jak Frag pisze,ze Jej synek pije).
[/quote][quote=mamakasi]I dla porównania mleko ma 120 mg wapnia , a sardynki 433, migdaly 239, amarantus 220, figi 200, morele 139, nawet brokuły mają 100.
- niewiem.. ale zawsze wole zapytac ;) Madzik pewnie, że tak:)dlaczego nie?
Wiec już sama nie wiem co myśleć i chyba wydaje mi się, że zwłaszcza jeśli dziecko niejadek, czy też jadek ale wybiórczy, to chyba modyfikowane bezpieczniej podawać. W każdym razie my wróciliśmy na MM.
powiedziała, że niemożliwe chyba, że to przez ubogie w żelazo jedzenie, bo mimo, że mięsa nie tak wiele, to jednak suszone owoce, buraki, soczewicę, orzechy różne, kaszę jaglaną, pietruszkę i inne rzeczy jadł. A anemia nam wyszła gdzieś tak po miesiącu od przejścia na mleko