Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Trzydniówka, bo dzisiaj jest calusieńki w kropki, nawet powieki, uszy, skórę głowy - wszystko ma w kropki. I teraz już wiem, że te trzy doby po 40 stopni to nie od ucha było...
A ja nawet nie wiedziałam, że takie cudo jest...
Natomiast dziś mega horror - lekarz zgodziła się nas przyjąć dodatkowo, a tu Hania :wylała jej płyn do dezynfekcji bo uparła się myć ręce, potem wyła pół wizyty bo jak to matka nie dała setny raz umyć rąk, a na koniec nie chciała wyjść. Wzięłam ją siłą bo kolejka, a na korytarzu leżała dama i dalej ciągnęła hiserie.
jeżynko ja bym była bardziej stanowcza powiedziała bym Hani że płyn nie jest nasz tylko Pani że rączki umyjemy raz a jak wrócimy do domku to umyje sobie swoim płynem i tyle, czy by jej się to spodobało czy nie to już jej wybór bo ogólnie i tak płakała i tak a ty wybór dałaś można nieraz dziecku odpuścić ale w takich zwyklejszych sytuacjach ale u lekarza nie pozwoliła bym Milence robić co chce bo to nie jest miejsce na tego typu sceny musi wiedzieć że u innych ludzi w innych miejscach trzeba zachowywać się odpowiednio pomimo jej protestów w końcu załapie
Można podać łącznie w szczycie gorączki a potem wymiennie co 4h
Frag mi kiedyś neonatolog powiedział że po wysokiej gorączce może wyskakiwać wysypka i to nie koniecznie jakaś 3-dniówka czy coś innego tylko skóra która była rozpalona przez 3-4 dni tak odreagowuje
ja bym była bardziej stanowcza powiedziała bym Hani że płyn nie jest nasz tylko Pani że rączki umyjemy raz a jak wrócimy do domku to umyje sobie swoim płynem i tyle, czy by jej się to spodobało czy nie to już jej wybór bo ogólnie i tak płakała i tak
Wspólczuję Frag synowi, bidulek, my mieliśmy kiedyś trzydniówkę i zęby i łaziłam po ścianach, bądź dzielna
Kasia, to trzydniówka, bo ta wysypka się pojawiała stopniowo, tak samo jak u Krasnala kiedyś było... No i wystąpiło identycznie, bo dopiero dzień po temperaturze... Tylko te pęcherzyki w buzi mi nie pasują, jak lekarka go oglądała to powiedziała, że bankowo te pęcherzyki to bostonka...
--
czopki o działaniu syropu na bolące gardło?
niech zapisze Ci paracetamol i ibuprofen w jednym syropie. nazywa się kidofen duo,jest na receptę
nawet w szpitalu po drgawkach tak nie robili, tylko poadawali dożylnie paracetamoli kazali ochladzac do czasu az zejdzie goraczka(musieliśmy schladzac szybko,bo nagly wzrost mogl spowodować kolejne drgawki), najwcześniej podawali kidofen po paracetamolu po 3h.
babci to ja mogę non stop mówić, a ona i tak robi.
- to ja jestem z tych przyzwyczajonych, raczej niewiem co to "grzeczne" dziecko,moj z tych uparciuchow;) Szczerze mówiąc ja już wysiadam psychicznie. Gdyby ona była taka od początku - płaczliwa, problematyczna to bym była przygotowana, a tak to od początku ładnie spala, jadła, sama się bawiła, słuchała się i wogole anioł nie dziecko, każdy mi zazdroscił.
Starsze pokolenie NIE MA szacunku do sposobów chowania dziecka młodszego pokolenia. Bo przecież oni chowali po swojemu bez dziwactw i wszyscy zdrowi, a co my-młodzi wiemy? strasznie wydziwiamy i w głowach nam się poprzewracało.