Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A ja pytam z ciekawości, bo na wątku o książeczkach jedna z Was pisała, że ok. 14-15miesięczne dziecko umie pokazywać w książeczce przedmioty, o które je pytamy. Takie dzieciaczki już to serio potrafią ?:) Z moją codziennie oglądamy książeczki, ale nawet nie drgnie paluszkiem, żeby coś pokazać, patrzy tylko i przewraca strony. Nie wiem czy nie chce czy nie umie. Umie tylko pokazać w pokoju lalę, misię, lampę i zegar, no i tatę :P ale w książeczce ni huhu.
Mysle, ze w roznych źródłach skakanie jest czym innym. Nie jestem specjalistą od dzieci i musialabym dokladnie poszukac, ale Najłatwiejszy jest zeskok obuznoz np. Z kraweznika, po tym idzie skakanie obunoz na rownej powierzchni a nastepnie wskok i skok w dal.wszystko jest skakaniem i na wszystko sa odpowiednie okresy.
Ja znalazlam, ze podskakiwanie do 21miesiaca, 26-30 miesiac to skakanie na dwoch nozkach a 31-33miesiac to juz skok w dal
Natomiast IgG możecie zrobić w dowolnym momencie. I samo IgG dałoby Wam obraz, czy są przeciwciała, czy nie.
bo przeciez nawet Teorkowa Ninka - forumowy pingwin, megazahartowany nie dala rady i chorowac zaczela
Nie wiem czy ospa, bostonka czy ZUM to choroby mniej groźne od zapalenia gardła/górnych dróg oddechowych.
No, ale to, że Ninka lajtowo przechodzi ospę nie oznacza, że to "lepsza" choroba.
Teo a zapalenia gardla nie miala do tej listy?
Wczesniej niechorujace dziecko jednak lapie badziewia.
Uczulam tylko, że po ospie to właśnie musisz b. uważać.
No Frag, ale co Twoj maly sie za duzego nachoruje to tylko Wy wieciw szkoda mi go strasznie. Musze pogadac z pediatra co lepsze. No bo z jednej strony starszak garnie sie strasznue do dzieci. Widze, ze sie ze mna w domu nudzi, alez druviwj strony jak mam caly przyszly rok miec szpital w domu zamiast cudnego prEdszkola no to nie wiem
Hydro napisała - to idzie w miesiące.