Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
U nas nie ma wybrzydzania. Jest jeden obiad dla wszystkich , jak nie zje to wie że kolejny jest dopiero podwieczorek. I nie gotuje np trzy razy w tygodniu makaronu bo wiem że wtedy zje więcej.
U mnie tak jest
I u nas. Ninka do drugiego roku życia jadła dosłownie wszystko a potem się zablokowała
zaproponuj babci, żeby sama robiła serek homogenizowany. babie z reguły lubią takie "wyzwania".
U nas znowu zadnego problemu z woda, nic innego nie chce i nigdy nie wypił żadnej herbaty. Znajomi nie raz posuwali Filipowi soczki w kartoniku ze słomka albo inne słodkie napoje, ale on o ile w ogóle spróbował, to wziął łyka i mówił, ze juz nie chce wiecej. Od poczatku tylko woda, ale to mnie akurat bardzo cieszy. Nawet nie chce pic domowych soków ze świeżo wyciśniętych owocow.
zeszlym tyg znajomy kupil dzieciom jakies kolorowe chrupki. Mowie do niego "trzeba bylo chociaz zwykle kukurydziane kupic", a on mi na to "no przeciez to dla dzieci, to musialy orzejsc dodatkowe badania jakies" kupil jakies zafarbowane, mega slodkie.
--
Uważam, że takie "gotowanie na życzenie" wcale takiemu niejadkowi nie pomoże. Raczej utrwali nawyki. No bo skoro wystarczy pomarudzić, żeby mama rzuciła wszystko i ugotowała po raz n-ty w tym miesiącu makaron, to po co się wysilać?
Jakem pół roku temu pisała, że Nina by tylko makaron żarła to mi wszystkie, jak jeden maż pisałyście, że spoko, żeby dawać, że Wy też czasami macie fazę makaronową/ziemniakową/ryżową i że to nic złego.
A teraz czytam, że jednak
to jakies zapalenie zoledzi czy co?
Ale ja też tak pisałam?
Zwykle inna niż ten obiad, więc jest szansa, że sobie odbiją
Aż się cofnęłam, odszukałam [taki uparty baran ze mnie] i może nie napisałaś dosłownie, żeby jej codziennie gotować, ale "Ja też mam nieraz fazę makaronową. I nie widzę w tym niczego dziwnego, skoro na przykład znam wiele osób, które nie wyobrażają sobie obiadu bez ziemniaków "
faza makaronowa czy kaszowa to nie wiem jak dla mnie 3-4 dni maks.Potem muszę coś innego zjeść;P A nie żeby przez miesiać makaron;P
ale nie ma bata, żebyśmy tygodniami z tego powodu musieli jeść np. makaron z sosem pomidorowym, bo tylko to dzieciom pasuje
czy wy dalej siedzicie przy trzy latkach gdy zasypiają??
czy wy dalej siedzicie przy trzy latkach gdy zasypiają??
i dziewczyny mam pytanie czy wy dalej siedzicie przy trzy latkach gdy zasypiają??