Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

wystawiłam na sprzedaż i chętnych brak
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]

dziękuję postóję.... Byłam dwa razy z nią w obuwniczym i never ever póki co
jedną parę zmierzy ale już potem to klękajcie narody. Wrzaski i tupania, że ona już nie chce... Albo chce ale inne.. Tak wybieram w necie czasem nawet nie pokazuję i po sprawie
Tak wybieram w necie czasem nawet nie pokazuję i po sprawie

no i trzeba było kupić drugie...

[/url]
[/url]

A chcesz już oduczać, chociaż Frycek nic nie mówi?
będę uczyła dopiero na wiosnę/lato, bo idę schematem, że 1 dzień dziecko lata z gołą pupą.

najlepszy okres jest między 20, a 30 miesiącem

W każdym razie jeśli czujesz przekonanie, to działaj :)
(zwykła nijak mu nie pasowała)

moją zagonić do toalety to kosmos. Jej się nie chce...ale usiądzie to leje nagle jak niagara 

nosz kurde....
Co gorsza czasem po nocy nie chce się wysikać...ona w pdkolu zrobi

), że odpielychowali się w wieku około 2lat a pózniej do około 4 roku życia pielucha na noc, na podróż, tak w razie WU
zapytałam, czy sikali w pieluchę po tym jak załapali kontrole nad fizjologią. Okazało się, że początkowo przez jakieś 6 miesięcy pielucha zawsze sucha, ale z czasem zdarzało się że posikiwali w pieluchę, jak to koleżanka powiedziała „gdy wołali, ale ja nie miałam siły wstać”...dla mnie to takie cofanie w rozwoju troszkę...No bo niby dziecko chce już być „starsze” a jednak mama pozwala być bobasem...Powiedzcie mi, to normalne że Hug nagle zaczął sikac tylko 3 razy dziennie mimo, że pije tak samo dużo co jeszcze w poniedziałek? A wtedy sikal więcej.
Dziś zrobił siku o 9, o 14 i o 19.
Teraz nie wiem co w nocy robić, bo dzisiaj rano wstał pierwszy raz od nie pamiętam kiedy z praktycznie suchą pieluchą, ale aż mi się to wydaje niemożliwe, żeby tak pięknie i szybko odpieluchował się też w nocy, skoro z dniem nam to tyle czasu zajęło....
).A jeśli chodzi o nocniki to ja mam ten ze zdjęcia Marysi pp prawej. Ten niebieski, identyczny.
I kurde na Huga mały, w sensie siurak się do środka nie mieści i za każdym razem obsikiwal wszystko dookoła, więc dziś zaczęliśmy sikac na sedes, z nakładką i jest super.
Bo jak na tym nocniku siadal to nijak już się mu pindola upchnac nie mogłam....

Moja odpieluchowana na 18 miesięcy. Po ściągnięciu pampka był jeden sik i to niecały, bo jak poczuła, ze jej się po nogach leje, to od razu wstrzymała. I po tym jednym razie ani jednej wpadki, momentalnie suche noce. Na 18miesięcy!