Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja już paru osobom z rodziny powiedzialam, ze bedzie Basia albo Leon, to reakcje po prostu typowe dla pokolenia 60's.
Sama nie jestem po prostu fanką tego typu imion jak pisała Ula, aczkolwiek imiona typu Brajan, Kewin (Kevin?), Jessika itp. dla mnie są obciachowe (sorki jeśli kogoś uraziłam). Stoję tak po środku ;)nie cierpię, jak ktoś do mnie mówi "Olu", a to przecież normalna odmiana
;
Moment, ale jak inaczej powiedzieć do pani Uli by nie było Pani Ulo? Oświećcie mnie!

Nie chcemy
. Z tym, że ja ogółem lubię, jak nieliczne osoby mówią do mnie per "Aleksandro" (może dwie, trzy się takie znajdą...). "Oli" nie lubię, ale z tym też problemu nie ma, bo rówieśnicy i znajomi najczęściej mówią i tak po nazwisku- bo krótkie i wpada w ucho jak ta nieszczęsna Ola
;
), ja wiem, że u Ciebie skrzywienie zawodowe itp
ale chyba najważniejsze, że wiemy o tej odmianie, umiemy zastosować (przynajmniej w tych popularniejszych imionach, bo ostatnio sama Hugona pokrzywdziłam
), a że nie podoba nam się wydźwięk, to już chyba bardziej kwestia emocjonalna
Ja tam poza forami, gdzie piszę w mianowniku, to jednak przy rozmowach takich bardziej oficjalnych odmieniam. Z koleżankami nie, no bo jednak za sztywne by dla mnie było gadać ciągle Agato, Dominiko, Ewelino itp jak jesteśmy na uczelni, albo siedzimy i klachamy na plotach
Zagryzłabym normalnie 

Ul_cia, z jakiego regionu pochodzisz?
Agnieszko tez brzmi dla mnie dobrze,nawet baardzo dobrze ;)
Mnie i tak najbardziej razi sztampowe "włanczać", "poszłem", "dworzu", "kupywać/lubiałem" itp Zagryzłabym normalnie
Wszystko zależy od imienia i sytuacji- jak swego czasu czytałam na FB "Agnieszka, co u Ciebie słychać/ Agnieszka, o czym myślisz?", to mnie zalewało po czubek głowy.