Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
"Agnieszka, co u Ciebie słychać/ Agnieszka, o czym myślisz?",
;
Albo, jak ktos sie zbija i mowi Darusiu ;> toz to blizej do Darka niz do Darii ;)
;
a znów do Kaliny jest bardzo mało zdrobnień
mężowi Magda ale to mi ni jak do Milenki nie pasuje

u nas już chyba jednak pozostanie bez zmian.
a znów do Kaliny jest bardzo mało zdrobnień
mimo tego że mi ciotki i babki zarzucały, że biedne dziecko od urodzenia będzie miało pod górkę a moja osobista matka im przewodziła, a osobisty ojciec za każdym razem komentuje
Podpytuje Kalinę a ona na pytanie jak ma imię jej brat mówi - Dzidzia haha
No, zdrobnienia jakoś tak same powstają;) Nasza Marta jest zazwyczaj Tuśką, Tuśnikiem, Martuśnikiem i wiele innych b. dziwnych;)
chociaż Myszki, Kotki i inne misie tez u nas sa grane (choć nie lubię tak, to jednak samo sie pcha ;-)))

Ja miałam być Sonią dopóki mama nie usłyszała, jak ktoś na osiedlu woła tak na psa ;p
chyba nie chodzi o to z czym się kojarzy osobom postronnym tylko z czym się kojarzy rodzicom
ale czuję się nieco usprawiedliwiona, bo nadając mu imię miałam 7 lat i widziałam w nim dzidziusia. Z kolei wilczur męża to był Leo, więc gdy napisałam na liście imion Leon, maż jako pierwsze je wykreślił. 
Mnie osobiście tendencja do nadawania zwierzętom imion ludzkich bardzo razi. Jest spory zasób konwencjonalnych imion zwierzęcych, często zresztą bardzo miłych, więc dlaczego z niego nie skorzystać?
) ale pewnie dlatego, że już by nam się kojarzyło z tym jednym stworzeniem. Tak samo jak postanowiliśmy, że nie nadajemy imion, które są już w naszej rodzinie lub np u sąsiadów.
Ale od razu się tłumaczę, że również byłam malutka jak Hope... Później już wykazywałam się większą inwencją.

] tylko, że jej imię to zupełnie inna historia.
) - więc wyobrażacie sobie mój szok jak dowiedziałam się, ze to "ludzkie" imię?