Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Miała być Alicja, ale mi się odwidziała i aktualnie marzy mi się Kornelia!
Mężu ciutke zawiedziony, że to nie chłopak :p
W kolejce ewentualnie się zmienia, bo Henryk (mamy Hanię) i Brunon (idealnie do nazwiska pasuje :P) się pojawili.
I pewnie będzie Hela, przy czym ja wbrew małżonowi będę mówić Lenusia :P
A mąż jakie ma zdrobnienie?
Helenka, przecież to jasne :P ewentualnie Helusia, ale początek według niego powinien być zachowany :)
Poza tym w UK Kornelia to chyba średnio....
ja bym chciala, zeby to byl Aleksy a maz nie.
jeśli powiję synka, to chyba pozostanie bezimienny. Wiem, że mam dużo czasu, bo zaczęłam dopiero 10 tydzień, ale żadne męskie imię do mnie póki co nie przemawia.
A mąż jak chce Dżasti?
Aleks czy Aleksander ?
Wolałabym osobiście formę Aleks.
te nowoczesne imiona to jakie np.
mi moje imię (Karolina) czy imię mojego syna (Dominik) nie pasują do żadnego typu, niby to nie są imiona z czasów naszych babć czy wujkow ale np. DOMINIK to dość stare imię :)
Mi się za to Aleks kojarzy z takim typem imion jak Brajan albo Kewin- nic, tylko dodać "x" na końcu, mimo że rodzice Polacy :P
moim zdaniem imiona zyskują na popularności przede wszystkim według dwóch kluczy: obecnych popularnych seriali (seriaszczo, to widać) i "regionalizmami".
Właśnie się zastanawiałam jak na nadania wpłynie nasz oskar - Ida, w sumie dotychczas mało popularne imię (chyba)
Jakoś nie mam pomysłu, nic mi się nie podoba.
ja poproszę Gaję dla łódzkiego
A ja Ninę dla małopolskiego
A czekaj ! Bo to za cały tamten rok ;)Ja myślałam, że ten obecny.E to 6 chyba niedużo
Maksymilian, Aleksy i Aleks dla warminsko-mazurskiego
Zreszta, tak jak napisalam, dla nas to imie Aleks przyslowiowej d.... nie urywa. Ale nic innego z mezem wymyslec nie potrafilismy
Zreszta dla mnie to w ogole jest dziwne, zeby Aleksander zdrabniac Olek, gdzie tam "O" w Aleksandrze???
lubuskie - Michalina