Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale co zrobić, jak wymarzone od dzieciństwa imię pojawia się w pierwszej trójce??:/:/:/
Poszukam jeszcze, na pewno są inne ładne imiona, nie tylko to jedno. Ale trochę nerw bierze, że w ostatnim czasie takie popularne się zrobiło.
Z córką nam się udało, z synkiem średnio
Ja jestem Maria, rocznik '80. Nie znałam i nie znam żadnej imienniczki w zbliżonym wieku (+/- 5 lat)
Ja mialam w podstawowce w klasie Marie. Ale wszyscy mowili na nia Maja. Maria bylo tylko w dokumentach.
Ja, jako Maria, w przedszkolu chciałam być Dorotą
Mi się Maria bardzo podoba, rozważałam mocno takie imie dla córeczki, chociaż w pierwszej kolejności była Basia. No ale moja mama to prawie Basia (tak ma na drugie, ale przez dużą część rodziny była wołana po drugim), a męża to Marysia więc poszukaliśmy jednak alternatywy.
--
mój mąż się nie przychyla do imienia mojego ulubionego, bo miał o takim imieniu dziadka i wujka i mu się kojarzy staromodnie.
Tak to potem jest, że do wielu imion mamy jakieś mniej czy bardziej poważne uprzedzenia, albo kojarzą się z kimś kogo znamy (wiadomo czasem dobrze, a czasem źle).
A z tym psychologiem bo matka nadała dziecku imię wbrew sobie O_o. Trzeba mieć naprawdę nie po kolei w głowie...
mam ciocię Krystynę -dalszą kuzynkę mojego taty;)
Imię, które mojemu mężowi kojarzy się z dziadkiem to Antoni.
Ciekawe czy są na ten temat jakieś naukowe teorie.
W Klanie też był mały Władzio, a drugi bliźniak nawet nie wiem jak się nazywał. A Władków niewielu jest. Że Jakub od Jakuba Burskiego? Ciekawe. A Lena od Leny Starskiej?
Adela Adolf Albert Albin Aldona Aleksy Alfons Alfred Alodia Alojzy Ambroży Anastazja Anatol Anatolia Anicet Antoni Antonina Anzelm Apolinary Atanazy - Bazyli Benedykt Benon Bonawentura Bernard Bogumił Bogusław Bogusława Bronisław Bronisława - Cecylia Celestyna Cyprian Cyryl- Damazy Dionizy - Edgar Edmund Edward Edwin Eleonora Eligiusz Emilian Erazm Eugenia Eugeniusz - Felicja Felicjan Feliks Filomena Florentyna Florian Franciszek Franciszka Fryderyk - Gaweł Gerard Gerwazy Gertruda Gustaw- Halina Hanna Helena Henryk Henryka Herbert Hieronim Hilary Hipolit Honorata - Idalia Idzi Ignacy Ignacja Ildefons Irma Izydor- Jadwiga Janina Joachim Józef Józefina Juliusz Julianna- Kazimierz Kazimiera Klemens Klementyna Kleofas Konstanty Konstancja Kornel Ksawery Ksenia Ksymena - Leokadia Leon Leonard Leonia Leopold Longin Lucjan Lucyna Ludgarda Ludwik Ludwika - Łucja Łucjan- Marceli Marcjanna Marianna Miron Modest - Nikodem Nina - Olgierd Oswald - Pelagia Polikarp Prokop Protazy - Rajmund Regina Romuald Rozalia Róża Ruta- Salomea Serafin Stanisław Stanisława Stefan Stefania Szczepan Szczęsny- Tadeusz Tekla Teodor Teofil Teresa Tytus- Walentyn Walentyna Waleria Walerian Walery Walter Wanda Wawrzyniec Wiesław Wiesława Wilhelm Wincenty Władysław Włodzimierz - Zenon Zenona Zyta
Tu są też moje typy betonowe
Grażyna to jeszcze musi się postarać, żeby wrócić do łask :)
A myślałaś nad zdrobnieniami? Zdrabniacie Hannę?
A mi się podoba Ewa - bardzo, (Adam też)
wszystkie Ewy, które znam bardzo narzekają na to, że w święta nikt nie pamięta o nich...
mi się bardzo Felicja podoba
pasowałaby do mojej Łucji