Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

to skuteczniej. Widzę po sobie, że tabletki z dawką nawet 5000 nie dawały mi tyle co kropelki Devikap. Teraz będzie więcej słońca, więc lepiej dla nas, ale przy skrajnie niskich poziomach to raczej nie wystarczy.
kosztuje 58zł-WITAMINA d3 – metabolit 25(OH) D3- chodzi o to badanie :) Ja bym proponowała je zrobić, dlatego, że jeśli jest tężyczka, którego podłożem jest niedobór, to trzeba sobie zapodać solidną dawkę i to-jak się przekonałam- dobrze przyswajalnego preparatu, np. Devikap. Nie wiem czy czytałaś cały wątek, mi poziom przez pół roku na ogólnodostępnych preparatach D3 podniosła się z 30 na 38, a Adzie na Devikapie- z 14, na 41, w 3 m-ce. Znowu brać takie suplementy bez badania, to duże ryzyko, bo przedawkowanie D3 jest możliwe, i wcale nie bezpieczne.
A to podobno i tak cud, moja neuro twierdzi, że średni czas po jakim pacjent do niej trafia to 4lata od pierwszych objawów...)
Powinno się przyswajać z diety i słońca. Chyba, że masz jakieś choroby, które utrudniają wchłanianie, np. niedoczynność tarczycy. Myślę, że 1000 jest dawką bezpieczną, ja 2000 miałam zalecone przy stwierdzonym niedoborze- w zimę (ale albo to było za mało, albo w tamtych preparatach źle się przyswajało).
niedobór magnezu to nerwica
to teraz odstaw ten cudowny lek
Być może Ty masz po prostu nerwicę, bo rozumiem, że tego nie sprawdzałaś- i terapia Ci wystarczy. Ja miałam kontakt z wieloma tężyczkowcami, którym wszelcy psychologowie i psychiatrzy pomogli co najwyżej w opróżnieniu portfela. Jest to przypadłość mało znana, ja sama mówiąc lekarzom, że ją mam, spotkałam się z różnymi reakcjami- od przyznania, że nie mają o niej pojęcia, do mądrzenia się, że tężyczka to tylko nerwy i hiperwentylacja. Nie mniej jednak, do mojej neurolog przyjeżdżają ludzie z całej Polski, a na jej profilu na znanym lekarzu są dziesiątki podziękowań. I i nie- nie dlatego, że wszyscy jadą na psychotropach- bo niektórzy w ogóle nie mieli objawów psychicznych, nie licząc oczywiście normalnego niepokoju o swoje zdrowie. Tężyczka nie jest chorobą psychiczną.
Tężyczka to niedobór magnezu a niedobór magnezu to nerwica, lęki, skurcze mięśni.Ale jesli uzupełniasz je w suplementach to organizm nie bedzie drżał, drętwiał to wszystko siedzi w głowie.To sa objawy somatyczne.Tężyczka to przyczyna nie choroba.A mechanizm jest taki że najpierw jest objaw z ciała później myśl, lub myśl a później objaw z ciała.Nad tym pracuje z psychoterapeutką.
No obstawiam, że tak na 100% to jeszcze się nie wyleczyłam, ale objawów praktycznie nie mam, zwłaszcza tych fizycznych.
Teraz funkcjonuję całkowicie normalnie, wtedy prawie nie wychodziłam z domu, a i po nim poruszałam się z trudem.
;
. Dziwne bo czuje jak każdy mięsień skacze sobie osobno, nie mam siły wstac z łóżka deprecha i lęki daja znowu o sobie znać. Nie wiem czybioe za mało magnezu czy tez za mało tej wit D. azniee możesz pomuc?
Znajduję jakiś objaw (nawet banalny), zalewa mnie fala gorąca, nogi robią się jak z waty, dusi mnie w gardle...Biegnę do doktora Google i szukam- albo jakie choroby pasują do tego objawu, albo innych symptomów choroby jaka mi przyszła do głowy
Przerażają mnie wszystkie badania, zwłaszcza moment od badania do wyników, albo oczekiwanie na termin. Nawet jak odbieram czyjeś wyniki, to się się trzęsę z nerwów, z powodu samego faktu "idę po wyniki badań". No i zaufanie mam tylko do kilku lekarzy (3?) a do innych nie mam co chodzić, bo i tak im nie ufam i nie wierzę 
Chlorek jest ok, bo nie powoduje biegunek, sama go brałam- ale wg moich obserwacji jego działanie jest wolniejsze, tzn. chyba jednak gorzej się wchłania.
Będzie lepiej, na pewno, ale niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość. Też przez to przechodziłam.
;

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą antydepresanty (konkretnie chodzi mi o amitryptylinę). Jak się czujecie po takich lekach?
Jak się czujecie po takich lekach?
ale jak się ma sprawa planowania dzieci po przebytej depresji i konieczności dalszego przyjmowania leków? Lekarz stwierdził, że narazie starać się nie powinnam