Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A tu nic, zero- jem normalne rzeczy
A tu nic, zero- jem normalne rzeczy
paprykarza szczecińskiego w połączeniu z czekoladowym budyniem
Teo schodziła do piwnicy żeby wąchać ściany
Nic nie lizałam, wypraszam sobie.
Przynajmniej nic w piwnicy
A ziemniaki w trakcie obierania intensywnie obwąchiwałam jedynie
Oleńka, zaytowałaś ikaan:) ja w odróżnieniu od niej mam meega zachcianki :) pomidorówka o 1szej w nocy, ale tylko z przecieranych pomidorów z duuużą ilością pietruszki to norma , po rosołku muszę wciąć kawałek czekolady, najlepiej z orzechami, wtedy mnie nie mdli. Kocham kalarepę (mogłabym ją jeść jak jabłka i tak właśnie jem), cykorię czerwoną i zieloną (im bardziej gorzka tym smaczniejsza) :), smakuje mi ser żółty z dżemem truskawkowym i tak mogę wymieniać i wymieniać :D iris30: A tu nic, zero- jem normalne rzeczy
któraś z dziewczyn z terminem porodu podobnym do mojego (przepraszam, ale nie pamiętam, czy to była Bari czy Calypso czy Dżasti) jakoś niedawno podawała wagę 1200.
Powiedzcie mi proszę, ile Wasze dzieci ważyły na etapie takim jak mój - czyli skończony 28tydzień. Byłam wczoraj u ginki i wymierzyła, że nasz synek waży obecnie 1400. I mam wrażenie, że to dużo.
ile czasu przed koncem porodu (minimum) trzeba podac antybiotyk?
Czy teraz jakos da się przywiezc wlasną szczepionkę?
Noworodkom pobiera się wymaz z ucha i robi posiew w kierunku gbs analogicznie do posiewu z pochwy
Misinko- jesli to rzeczywiscie stopy konsko szpotawe to jak pisza dziewczyny leczy sie
rehabilitacja , masazami.
Misinka, może chodzi stopy szpotawe lub końsko-szpotawe? Takie rzeczy się leczy, do momentu, kiedy dziecko zaczyna chodzić często wada jest już naprawiona :) Mojej koleżance nie wykryli tego w usg, dowiedziała się po porodzie. Teraz mały ma 10m-cy, trochę roboty z tym było, ale zostało już tylko noszenie jakiejś łuski na nodze.
A druga rzecz, że jedna dziewczyna tu już miała taką diagnozę w USG, a po porodzie się okazało, że wszystko ok.
--
Noworodkom pobiera się wymaz z ucha i robi posiew w kierunku gbs analogicznie do posiewu z pochwy. Jeśli wynik u dziecka jest dodatni trzeba włączyć antybiotyk. Nie wiem czy przy cesarce gbs ma duży wpływ bo dziecko nie przechodzi przez pochwie wiec teoretycznie kontaktu nie ma. Mogę to później sprawdzić.